Gebruikersrollen in Tekla Model Sharing

2018
Tekla Structures

Gebruikersrollen in Tekla Model Sharing

Gebruikersrollen definiëren een machtigingsniveau van de gebruiker van het model. Als u uw model in Tekla Model Sharing gaat delen, wordt u de Eigenaar van het model. De Eigenaar kan andere gebruikers uitnodigen en hen één van de vier verschillende rollen geven.

Uw machtiging voor het gedeelde model wordt verwijderd wanneer u het model via een van de volgende methoden van het delen loskoppelt:

• met het commando Uitsluiten van delen

• bijwerken naar de volgende Tekla Structures -versie

• met het commando Opslaan als om het model op te slaan.

De vier verschillende gebruikersrollen in Tekla Model Sharing zijn Eigenaar , Editor Projectviewer en Viewer.

Rol Toegangsniveau

Als Eigenaar kunt u:

• de wijzigingen van andere gebruikers inlezen en uw eigen wijzigingen naar de deelservice wegschrijven

• nieuwe gebruikers uitnodigen

• andere gebruikers weergeven en hun rollen wijzigen

• gebruikers uit het model verwijderen

• het modelexemplaar en alle bij het model horende gegevens uit de deelservice verwijderen

• de modelcode en beschrijvingseigenschappen wijzigen

Als Eigenaar kunt u de rollen selecteren wanneer u gebruikers bij een gedeeld model of op een willekeurig tijdstip tijdens een project uitnodigt. Als u de rol van een gebruiker in Bestand > Delen > Gebruikers wijzigt, kunt u een melding per e-mail naar de gebruiker verzenden. Als u een kort bericht in de e-mail opneemt, ontvangen alle uitgenodigde gebruikers en de gebruikers waarvan de rol is gewijzigd hetzelfde bericht.

Meerdere gebruikers kunnen de rol Eigenaar in een model hebben. De Eigenaar die het model is gaan delen, kan de rol van Eigenaar aan elke geselecteerde gebruiker geven.

Als Editor kunt u:

• de wijzigingen van andere gebruikers inlezen en uw eigen wijzigingen naar de deelservice wegschrijven

• het model bewerken

• andere gebruikers weergeven

Als een Projectviewer kunt u:

• de wijzigingen van andere gebruikers inlezen en uw eigen wijzigingen naar de deelservice wegschrijven

• het model weergeven maar niet de modelobjecten wijzigen

• andere gebruikers weergeven

Met de Projectviewer rol kunt u niet:

• de gebruikersattributen wijzigen die van invloed zijn op de nummering

• stramienen invoegen en wijzigen

• modellen importeren en bijwerken die bijvoorbeeld liggers en andere objecten maken

Als u het model in de rol Projectviewer opent, is het opnieuw starten van Tekla Structures vereist.

Het machtigingsniveau van de rol Projectviewer in een gedeeld model correspondeert met de set functionaliteiten die beschikbaar zijn in de configuratie van de Project Viewer.

Als een Viewer kunt u:

• de wijzigingen van andere gebruikers inlezen maar u kunt geen wijzigingen naar de deelservice wegschrijven

• het model weergeven maar niet de modelobjecten wijzigen

Als u het model in de rol Viewer opent, is het opnieuw starten van Tekla Structures vereist.