De vormendatabase aanpassen

2018
Tekla Structures

De vormendatabase aanpassen

Het dialoogvenster Vormendatabase bevat informatie over vormen. Het wordt gebruikt voor het weergeven vormeigenschappen en voor het importeren en exporteren van vormen.

De vormen die u van Tekla Warehouse downloadt worden ook in het dialoogvenster Vormendatabase weergegeven.

De database bevat twee standaardvormen: Default en Concrete_Default. Vormen worden gebruikt om items te definiëren. In Tekla Structures zijn items vergelijkbaar met andere onderdelen zoals liggers en kolommen. Het voornaamste verschil tussen items en andere typen onderdelen is dat de geometrie van een item door een 3D-vorm wordt gedefinieerd, terwijl een onderdeel een 2D-profiel heeft dat wordt geëxtrudeerd om de lengte van het onderdeel te maken.

De vormen die u in de vormendatabase importeert, worden in de huidige modelmap opgeslagen. Er zijn twee bestanden voor elke vorm: één .xml -bestand opgeslagen in de map \Shapes en één .tez - of .xml -bestand in de map \ShapeGeometries.

Als u vormen hebt die u in het dialoogvenster Vormendatabase voor alle nieuwe modellen die in uw project- of bedrijf zijn gemaakt beschikbaar wilt hebben, kopieert u de bijbehorende .tez - en .xml -bestanden naar de juist submappen ( \Shapes en \ShapeGeometries ) in de \profil folder under your project- of bedrijfsmap.

Opmerking:

Als uw project, bedrijf of omgeving een veelvoorkomende locatie voor vormen gebruikt die in verschillende versies van Tekla Structures inclusief 2017i en ouder worden gebruikt, gebruikt u de .xml -indeling voor bestanden met vormgeometrie. De gecomprimeerde .tez -bestanden werken niet in versies van Tekla Structures 2017i of ouder.