Een materiaalkwaliteit wijzigen

2018
Tekla Structures

Een materiaalkwaliteit wijzigen

U kunt bestaande materiaalkwaliteiten wijzigen met de materialendatabase.

1. Klik in het menu Bestand op Databases > Materialendatabase om het dialoogvenster Wijzig materiaallijst te openen.
  2. Selecteer een materiaalkwaliteit in de structuur en wijzig de eigenschappen.
    • Gebruik het tabblad Algemeen voor het invoeren van drie alternatieve namen voor het materiaal. De namen zijn gewoonlijk de materiaalnamen die in verschillende landen of normen worden gebruikt. Het tabblad bevat ook het soortelijk gewicht van het profiel en de plaat.

• Gebruik het tabblad Rekenen voor het invoeren van informatie over de eigenschappen die in structurele berekeningen worden gebruikt.

• Gebruik het tabblad Toetsing om informatie over ontwerpspecifieke eigenschappen, zoals krachten en veiligheidscoëfficiënten in te voeren.

• Gebruik het tabblad Gebruikersattributen om uw eigen attributen maken voor materiaalkwaliteiten te maken.

U kunt bijvoorbeeld de dikte van de verflaag of de maximale korrelgrootte van beton met een gebruikersattribuut definiëren.

3. Als u klaar bent met het wijzigen van de materiaalkwaliteit, klikt u op Bijwerken.
  4. Klik op OK om het dialoogvenster Wijzig materiaallijst te sluiten.

Tekla Structures vraagt u of u de wijzigingen in de modelmap wilt opslaan.

5. Klik op OK in het dialoogvenster Opslaan bevestigen om de wijzigingen op te slaan.

De gewijzigde materialendatabase wordt in de huidige modelmap opgeslagen en is alleen voor dat model beschikbaar. Als u de gewijzigde database ook voor andere modellen beschikbaar wilt maken, kunt u de export en import gebruiken.