Tekla Structures-licenties activeren

2018
Tekla Structures

Tekla Structures-licenties activeren

Om licenties te kunnen gebruiken, moeten deze op de licentieserver worden geactiveerd. Wanneer u de licenties activeert, maakt uw licentieserver verbinding met de activeringsserver bij Trimble Solutions en de licentierechten worden naar de licentieserver binnen uw bedrijf, of in het geval van één gebruiker naar uw computer, overgebracht. De Tekla Structures License Administration Tool is de applicatie die wordt gebruikt voor het activeren van licenties. U hebt u een licentiecertificaat nodig om de licenties te kunnen inschakelen.

Overweeg het volgende wanneer u licenties activeert:

• Als de licentieserver op dezelfde computer als Tekla Structures wordt geïnstalleerd, activeert de gebruiker de licenties.

• Als de licentieserver op een aparte servercomputer wordt geïnstalleerd, activeert de beheerder de licenties, verleent de gebruikers de rechten om de geactiveerde licenties te gebruiken en verstrekt de gebruikers alle vereiste gegevens.

• U hoeft niet alle licenties in één keer te activeren. U kunt een deel van de licenties nu activeren en een deel van de licenties later op een andere computer. Verschillende configuraties en verschillende versies moeten worden geselecteerd voor gescheiden activering.

• Internettoegang is bij licentieactivering vereist omdat de licentieserver binnen uw bedrijf verbinding met de activeringsserver van Trimble Solutions moet maken.

• U moet beslissen of u de licentieserver handmatig of automatisch over licentiewijzigingen wilt informeren. Gebruik geen automatische melding als u een andere licentie of beheerprogramma voor de licentieserver van FlexNet gebruikt, zoals FLEXnet Manager.

Licentiecertificaat EntitlementCertificate.html

• U moet het Tekla Structures -licentiecertificaat dat in een e-mail naar de persoon in uw organisatie is gestuurd die de licentieaankoop heeft gedaan of naar iemand die als contactpersoon is benoemd. Het licentiecertificaat bevat de configuraties, aantallen en activerings-id's van de Tekla Structures -licenties die aan u zijn toegekend. Met de activerings-id kunt de licentierechten overdragen. Voordat u licenties activeert, moet u het licentiecertificaatbestand EntitlementCertificate.html uit uw e-mail naar de map ..\TeklaStructures\License\Server downloaden. Daarna kunt u het licentiecertificaat openen met de Tekla Structures License Administration Tool en uw licenties activeren.