Offline gebruikers een aangepast product-ID-bestand verstrekken

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Offline gebruikers een aangepast product-ID-bestand verstrekken

De Tekla Structures License Borrow Tool heeft tijdens het lenen de activering ID's van de licenties nodig. Wanneer u een product-ID-bestand ( .tpi ) vanuit de Tekla Structures License Administration Tool exporteert, worden de activerings-ID's van de geactiveerde licenties naar het bestand geschreven. Vervolgens kunt u het bestand naar offline gebruikers verzenden.

De offline gebruikers moeten een aangepast product-ID-bestand hebben dat alleen de activerings-ID's van de voor lenen beschikbare geactiveerde licenties weergeeft omdat het standaard product-ID-bestand alle configuraties weergeeft. U moet het product-ID-bestand op de licentieservercomputer exporteren met de Tekla Structures License Administration Tool en het bestand verzenden naar de gebruikers die licenties lenen. De activerings-ID's worden versleuteld.

Attentie:

Product-ID-bestanden worden niet automatisch bijgewerkt. Als u leenbare licenties deactiveert of nieuwe licenties voor lenen activeert, moet u een nieuw product-ID-bestand exporteren en dit naar offline gebruikers van Tekla Structures sturen die licenties lenen.

U exporteert het product-ID-bestand op de Tekla Structures-licentieservercomputer als volgt:

1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Structures Licensing > Tekla Structures License Administration Tool via het menu Start of het Startscherm.
  2. Klik op Exporteren.
  3. Voer in het dialoogvenster Opslaan Product ID bestand als de naam van het product-ID-bestand in of behoud de standaard bestandsnaam, selecteer een map waarin u het bestand wilt opslaan en klik op Opslaan.

Als de naam van het bestand standard.tpi is en het bestand in de map ..\TeklaStructures\License\Borrow op de computer van de gebruiker wordt opgeslagen, wordt het bestand automatisch geopend wanneer de gebruiker de Tekla Structures License Borrow Tool start.

4. Verzend het product-ID-bestand naar de Tekla Structures -gebruikers die licenties willen lenen en leg daarbij uit hoe het bestand moet worden gebruikt.

Als de naam van het bestand standard.tpi is en het bestand in de map ..\TeklaStructures\License\Borrow op de computer van de gebruiker wordt opgeslagen, wordt het bestand automatisch geopend wanneer de gebruiker de Tekla Structures License Borrow Tool start.