Problemen bij de Tekla Structures-licentieserverinstallatie en het verbinding met de licentieserver

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Problemen bij de Tekla Structures-licentieserverinstallatie en het verbinding met de licentieserver

Installeren van de licentieserver mislukt en de volgende foutmelding wordt weergegeven: "A newer version of this application is already installed on this computer. If you wish to install this version, please uninstall the newer version first. Click OK to exit the wizard."

Oorzaak: U hebt een nieuwere versie van de licentieserver op uw computer.

Oplossing: U moet geen oude versie van de licentieserver installeren. Bekijk de nieuwste beschikbare release van de licentieserver op de productdownloadpagina van Tekla Downloads.

De licentieserver is niet afhankelijk van Tekla Structures. Als u echter een oudere versie van de licentieserver moet gebruiken, verwijdert u de nieuwere versie op uw computer voordat u de oudere versie installeert.

De installatie van de licentieserver wordt niet voltooid (geen foutmelding)

Oorzaak: Er wordt andere software op de computer uitgevoerd die gebruik maakt van het FlexNet-licentiesysteem.

Oplossing: Stop alle licentieservices in LMTOOLS , installeer vervolgens de Tekla Structures -licentieserver en start de licentieservices die u eerder hebt stopgezet opnieuw op:

1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Structures Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm.

2. Zorg er op het tabblad Service/License File voor dat Configuration using services is ingeschakeld, selecteer een licentieservice in de serviceslijst, ga naar het tabblad Start/Stop/Reread en klik op Stop Server.

Doe hetzelfde voor alle services u moet stoppen.

3. Installeer de Tekla Structures -licentieserver.
  4. Start in LMTOOLS de licentieservices die u eerder stopte.

Probleem bij licentieserververbinding. De volgende foutmelding wordt weergegeven: "Error when connecting to the license server. Contact your system administrator or try another server".

Oorzaak: Dit probleem wordt vaak gerelateerd aan firewallinstellingen.

Oplossing: Controleer of uw firewall de client toestaat een verbinding met de licentieserver te maken.

License library initialization failed with error: The licensing service is not installed.

Oorzaak: De fout komt voor wanneer u de Tekla Structures License Administration Tool start of wanneer u de opdrachtregeltool serveractutil.exe probeert uit te voeren.

Oplossing: Als u de optie Handmatig voor de installatie van de Tekla Structures -licentieserver hebt geselecteerd, moet u de FLEXnet-licentieservice handmatig installeren:

1. Als er een andere licentieservice van FlexNet op uw server wordt uitgevoerd, dient u deze af te sluiten voordat u de commando´s invoert.
  2. Ga naar het menu Start of het Startscherm (afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem) en open de Opdrachtprompt als een beheerder.
  3. Voer de volgende commando´s in de opdrachtprompt in:

cd /D full_path_to_installation_directory

Als u de Tekla Structures-licentieserver bijvoorbeeld in de standaardmap installeert, moet u cd /D C:\TeklaStructures\License\Server invoeren.

installanchorservice.exe

Kan geen verbinding maken met de licentieserver

Oplossing: Als u de Tekla Structures-licentieserver de eerste keer verbindt met een clientcomputer waarop een nieuwe versie van Tekla Structures is geïnstalleerd, moet u het volgende doen:

• Zorg ervoor dat beide (de clientcomputer en de licentieserver) zich in hetzelfde domein bevinden.
  • Zorg ervoor dat er een LAN-verbinding tot stand komt. De licentieserver en de clientcomputers moeten zich in hetzelfde lokale netwerk (LAN) bevinden.
  • Schakel de firewall uit en pauzeer de antispyware/antivirus-bescherming op uw computer.

Na de bovenstaande stappen doet u het volgende op de licentieserver van uw bedrijf:

1. Zorg ervoor dat niemand Tekla Structures gebruikt (vraag alle gebruikers om Tekla Structures te sluiten).
  2. Ga naar C:\TeklaStructures\License\Server en open het bestand tekla.lic in een teksteditor.
  3. Voeg aan het einde van de eerste regel een vrije TCP/IP-poort voor de licentieservice toe als deze standaard niet bestaat. De automatische installatieoptie stelt de poort standaard in op 27007.

Voorbeeld van de eerste regel: SERVER MYSERVER ANY 27007 , waar MYSERVER de licentieserver en 27007 de poort is.

4. Sla na de wijzigingen het bestand op en sluit het.
  5. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Structures Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm.
  6. Zorg er op het tabblad Service/License File voor dat Configuration using services en Tekla Structures Licensing Service zijn geselecteerd.
  7. Klik op het tabblad Start/Stop/Reread op Stop Server. Wacht enkele seconden en klik op Start Server.

Na het definiëren van de server en de poort doet u het volgende op uw Tekla Structures-werkstations:

1. Start Tekla Structures.
  2. Voeg in het dialoogvenster Connect to License Server de poort vóór de serverdefinitie toe en klik op OK.

Voorbeeld: 27007@MYSERVER

Kan de Tekla Structures-licentieservice niet starten.

Oorzaak: Het bestand tekla-debug.log is mogelijk vergrendeld waardoor de service niet kan starten.

Oplossing: Verwijder het bestand tekla-debug.log en start de computer opnieuw op.