Het licentiebestand tekla.lic handmatig wijzigen

2018
Tekla Structures

Het licentiebestand tekla.lic handmatig wijzigen

Als u de installatieoptie Handmatig hebt geselecteerd, is de licentieserver ingesteld op uw hostnaam: 27007@server_hostname ( port@hostname ).

Het licentiesysteem zoekt automatisch naar een beschikbare TCP/IP-poort en gebruikt de eerste beschikbare poort die gedetecteerd wordt. Met de installatieoptie Automatisch wordt de poort op 27007 ingesteld.

U moet het licentiebestand tekla.lic in de volgende gevallen wijzigen:

• Als u de installatieoptie Handmatig van de licentieserver selecteert

• Als u de TCP/IP-poort van de licentieserver wilt wijzigen

• Als u het IP-adres van uw computer in plaats van de hostnaam wilt gebruiken

U wijzigt het licentiebestand tekla.lic als volgt handmatig:

1. Ga naar de map ..\TeklaStructures\License\Server op de servercomputer.
  2. Open het bestand tekla.lic in een teksteditor.
  3. Breng de nodige wijzigingen aan:
    • Als u de hostnaam of het IP-adres wilt gebruiken: Vervang de tekst van de eerste lijn tussen de woorden SERVER en ANY door de hostnaam of het IP-adres van uw licentieserver.

Verwijder de tekst SERVER en ANY niet wanneer u de hostnaam of het IP-adres van de licentieserver invoert.

De volgende indelingen zijn geldig:

Hostnaam: server_hostname

Domeinnaam: server_hostnaam.mijnbedrijf.com

IP-adres: 10.0.0.12

U vindt de hostnaam van de licentieserver in LMTOOLS op het tabblad Systeeminstellingen. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Structures Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm.

• U stelt de TCP/IP-poort als volgt handmatig in: Voer achter de tekst SERVER server_hostname ANY het TCP/IP-poortnummer in.

Het poortnummer kan elke vrije poort binnen het bereik van 0 tot 64000 zijn.

4. Sla de wijzigingen op en sluit de teksteditor.
  5. Start de Tekla Structures Licensing Service in LMTOOLS of Windows-services opnieuw op om wijzigingen te activeren.