Voorbeelden van verschillende installaties van het Tekla Structures-licentiesysteem

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Voorbeelden van verschillende installaties van het Tekla Structures-licentiesysteem

Het doel van de volgende voorbeelden is richtlijnen voor licentiebeheer in bedrijven of organisaties met verschillende groottes te verstrekken.

Voorbeeld 1: Eén Tekla Structures gebruiker, alle licenties op één computer geactiveerd

Slechts één gebruiker binnen het bedrijf gebruikt Tekla Structures. De gebruiker installeert Tekla Structures en de licentieserver op dezelfde computer.

• Het installeren van de licentieserver is eenvoudig en de standaard licentieserverinstellingen kunnen worden gebruikt. De gebruiker hoeft de instellingen van de licentieserver niet te wijzigen, omdat de licentieserver en Tekla Structures op dezelfde computer staan.

• Omdat de gebruiker de licentieserver op een computer installeert, hoeft hij/zij geen licentie te lenen of VPN-verbinding te hebben om Tekla Structures buiten het kantoor te kunnen gebruiken.

Voorbeeld 2: Drie Tekla Structures -gebruikers, benodigde licenties apart op elke computer geactiveerd

Er zijn drie gebruikers van Tekla Structures binnen een bedrijf. Omdat de gebruikers verschillende Tekla Structures configuraties gebruiken, installeert elke gebruiker apart een licentieserver op de eigen computer van de gebruiker en activeert alleen de benodigde licenties.

• Een licentieserverbeheerder is niet nodig, de gebruikers onderhouden hun licentieservers.

• Omdat de gebruikers de licentieserver op hun computer installeren, hoeven zij geen licentie te lenen of een VPN-verbinding te gebruiken om Tekla Structures buiten het kantoor te kunnen gebruiken.

Voorbeeld 3: Tien Tekla Structures -gebruikers, benodigde licenties op een algemene licentieserver en een computer van de gebruiker geactiveerd

Er zijn tien Tekla Structures -gebruikers in een bedrijf. Omdat de gebruikers verschillende configuraties gebruiken, gebruikt het bedrijf een algemene licentieserver.

• Het bedrijf heeft een intern beleid voor licentiegebruik dat voorschriften voor het beheren van de licenties bevat.

• Een van de hoofdgebruikers is als licentieserverbeheerder toegewezen. De beheerder installeert de licentieserver en informeert de andere gebruikers over de hostnaam en het poortnummer van de server. De licentieserverbeheerder voert ook andere taken van het serveronderhoud uit.

• Een van de gebruikers is veel onderweg en heeft Tekla Structures onderweg nodig. Op de computer van deze gebruiker wordt een licentieserver geïnstalleerd, zodat hij/zij geen licentie hoeft te lenen en geen VPN-verbinding nodig heeft om Tekla Structures offline te kunnen gebruiken.

• Andere gebruikers lenen licenties van de licentieserver wanneer zij Tekla Structures offline willen gebruiken.

Voorbeeld 4: Vijftig Tekla Structures -gebruikers in twee kantoren, benodigde licenties op twee aparte servers geactiveerd

Er zijn vijftig Tekla Structures -gebruikers in twee afzonderlijke kantoren. Beide kantoren hebben hun eigen licentieserver.

• Beide bureaus hebben licentieserverbeheerders toegewezen. De licentieserverbeheerders installeren de licentieservers en voeren de taken van het licentieserveronderhoud uit.

• Het bedrijf heeft een intern beleid voor het gebruik van licenties. Het beleid bevat bijvoorbeeld de regels die definiëren wie er toestemming heeft om licenties te lenen.

• Omdat het aantal gebruikers van Tekla Structures groot is, maken de licentieserverbeheerders optiebestanden tekla.opt waarin de toegangsrechten tot verschillende licenties worden geregeld.

• Slechts een klein aantal gebruikers gebruikt Tekla Structures offline. De licentieserverbeheerders brengen wijzigingen in de optiebestanden aan om het lenen van licenties alleen mogelijk te maken voor die gebruikers die licenties nodig hebben.

• Als een server het niet doet, kunnen de gebruikers met de licentieserver op het andere kantoor verbinden. Als er licenties op de licentieserver beschikbaar zijn, kunnen de gebruikers de licenties gebruiken.