Configuratiecodes en sleutelwoorden die in toegangsrechtdefinities worden gebruikt

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Configuratiecodes en sleutelwoorden die in toegangsrechtdefinities worden gebruikt

Als u in tekla.opt toegangsrechten definieert, moet u juiste afkortingen (codes) voor de configuraties gebruiken, anders werken de definities niet. De toegangsrechten worden met bepaalde sleutelwoorden gedefinieerd.

Configuratiecodes

Als u toegangsrechten voor verschillende Tekla Structures -configuraties in het optiebestand tekla.opt definieert, moet u een juiste code voor elke configuratie in de definitie toevoegen.

Opmerking:

De configuratiecodes zijn achterwaarts compatibel en de codes die in oudere Tekla Structures-versies voor licentieverlening worden gebruikt, werken nog steeds. De commerciële productnaam van de configuratie kan echter tussen versies wijzigen. De commerciële productnaam voor STDL-C was bijvoorbeeld Steel Detailing Limited, maar nu Primary.

De codes voor de Tekla Structures -configuraties worden hieronder weergegeven:

Configuratiecode Configuratie
CM-C Construction Modeling
DEV-C Developer
DFR-C Drafter
EDU-C Educational
FUD-C Full
PCD-C Precast Concrete Detailing
RCD-C Rebar Detailing
SDE-C Engineering
STD-C Steel Detailing
PPC-C Production Planner - beton
STDL-C Primary
VIE-C Project Viewer

De meeste gebruikelijke sleutelwoorden

De meest gebruikelijke sleutelwoorden die voor het definiëren van licentietoegangsrechten en beperkingen in het optiebestand tekla.opt worden gebruikt, worden hieronder weergegeven en beschreven:

Sleutelwoord

Beschrijving

Gebruiksinformatie

EXCLUDE

Voorkom toegang tot een Tekla Structures-configuraties.

Gebruiken bij de afkorting van de configuratie.

EXCLUDE_ENTITLEMENT

Voorkom het lenen van licenties.

Gebruiken met de activerings-ID van de licentie.

EXCLUDEALL

Voorkom toegang tot alle Tekla Structures-configuraties.

GROUP

Definieer een gebruikersgroep voor het gebruik met een optie.

Gebruiken met Windows-gebruikersnamen (gescheiden door spaties).

HOST_GROUP

Definieer een hostgroep voor het gebruik met een optie.

Gebruiken met de hostnamen van de computer of IP-adressen (gescheiden door spaties).

INCLUDE

Sta een gebruiker toe om een Tekla Structures -configuratie te gebruiken.

Gebruiken bij de afkorting van de configuratie.

INCLUDE_ENTITLEMENT

Sta een gebruiker toe om een licentie te lenen.

Gebruiken met de activerings-ID van de licentie.

INCLUDEALL

Sta een gebruiker toe om alle Tekla Structures-configuraties te gebruiken.

MAX

Beperk het gebruik van een configuratie.

Gebruiken bij het aantal licenties en de afkorting van de configuratie

RESERVE

Reserveer licenties voor een gebruiker/host of een groep gebruikers/hosts.

Gebruiken bij het aantal licenties en de afkorting van de configuratie

• Wanneer iemand door middel van het sleutelwoord INCLUDE een configuratie mag gebruiken, wordt automatisch voorkomen dat andere gebruikers de configuratie gebruiken.

• Wanneer iemand door middel van het sleutelwoord EXCLUDE is geweigerd een configuratie te gebruiken, mogen andere gebruikers automatisch deze configuratie gebruiken.

• Als er geen regels bestaan, mag iedereen de configuratie gebruiken.

Sommige voorbeelden van definities in een optiebestand tekla.opt worden hieronder gegeven:

Definitie van het optiebestand Beschrijving

INCLUDE PCD-C USER scarlett

Alleen gebruiker Scarlett heeft toestemming om de configuratie Precast Concrete Detailing te gebruiken.

EXCLUDE FUD-C USER justin

De gebruiker Justin heeft geen toestemming om de configuratie Full te gebruiken. Andere gebruikers hebben toestemming om de configuratie Full te gebruiken.

GROUP tsusers jessica joe neil

INCLUDEALL GROUP tsusers

gebruikers jessica , joe en neil behoren tot de groep tsusers. Alleen de groep tsusers heeft toestemming om alle configuraties te gebruiken.

EXCLUDEALL HOST pcrobert

op de computer pcrobert mag geen enkele configuratie worden gebruikt.

INCLUDE_ENTITLEMENT qwer-1234-asdf-5678-zx USER gwen

alleen gebruiker gwen heeft toestemming om de licentie met de activerings-ID qwer-1234-asdf-5678-zx te lenen.

EXCLUDE_ENTITLEMENT rtyu-9876-fghj-5432-cv USER matt

gebruiker matt heeft geen toestemming om de licentie met de activerings-ID rtyu-9876-fghj-5432-cv te lenen.

GROUP students amy chloe andy dean

MAX 3 EDU-C GROUP students

gebruikers amy , chloe , andy en dean behoren tot de groep students. Het maximum aantal licenties voor gebruik van de configuratie Educational voor de groep students is drie.

RESERVE 1 RCD-C USER vera

Eén licentie van de configuratie Rebar Detailing is gereserveerd voor gebruiker Vera.

GROUP STUDENTS user1 user2 user3

RESERVE 3 VIE-C GROUP STUDENTS

De gebruikers user1 , user2 , user3 horen bij de groep STUDENTEN. 3 licenties van de configuratie Project Viewer zijn gereserveerd voor de groep STUDENTEN.

STUDENTS is een groepsnaam.

user1 - user 3 zijn Windows-gebruikersnamen gescheiden door spaties.

Het nummer 3 is het aantal te reserveren licenties.

VIE-C is de configuratiecode van de configuratie Project Viewer.

Alle licenties die voor een groep zijn gereserveerd, zijn uitsluitend voor die groep. Zelfs wanneer die groep de licenties niet actief gebruikt, zijn de licenties niet voor andere gebruikers beschikbaar.

INCLUDE VIE-C:VENDOR_STRING=Enterprise USER john

Alleen de gebruiker John mag de configuratie Project Viewer van het type Enterprise gebruiken.

Handige koppelingen

Voor meer informatie over het beperken van bepaalde Tekla Structures-versies tot bepaalde gebruikers, raadpleegt u het volgende helpdesk-artikel in Tekla User Assistance: Hoe bepaalde een Tekla Structures-versie tot bepaalde gebruikers moeten worden beperkt