Uitzonderingen voor lmgrd.exe en tekla.exe in de firewall toestaan: Windows 7, 8, 8.1, 10 en Windows Server 2012

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Uitzonderingen voor lmgrd.exe en tekla.exe in de firewall toestaan: Windows 7, 8, 8.1, 10 en Windows Server 2012

U moet de applicaties tekla.exe en lmgrd.exe toestaan via de firewall op de licentieservercomputer te werken om licentieverleningsverkeer mogelijk te maken. De onderstaande instructies zijn van toepassing op Windows 7, 8, 8.1, 10 en Windows Server 2012.

U staat als volgt uitzonderingen voor lmgrd.exe en tekla.exe op de licentieservercomputer toe:

1. Druk op uw toetsenbord op de Windows-logotoets + R om het dialoogvenster Uitvoeren weer te geven. Voer vervolgens firewall.cpl uit en druk op Enter.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Een programma of onderdeel toegang geven via Windows Firewall of Een app of onderdeel toegang geven via Windows Firewall (afhankelijk van het besturingssysteem).
  3. In Toegestane programma's of Toegestane apps (afhankelijk van het besturingssysteem) klikt u op Instellingen wijzigen.

De machtiging Beheerder is vereist. Als u naar een beheerderswachtwoord of bevestiging wordt gevraagd, voert u het wachtwoord in of bevestigt u.

4. Klik op Een ander programma toestaan of Een andere app toestaan (afhankelijk van het besturingssysteem).
  5. Klik op Bladeren om naar de map \Server op de computer te bladeren, selecteer lmgrd.exe en klik op Openen.

Het pad is standaard ...\TeklaStructures\License\Server.

6. Klik op Toevoegen om lmgrd.exe aan de Toegestane programma's of Toegestane apps en functielijst toe te voegen (afhankelijk van het besturingssysteem).
  7. Schakel zowel de selectievakjes Thuis/werk (Particulier) of Particulier (afhankelijk van het besturingssysteem) en Openbaar naast lmgrd.exe in.
  8. Sta de uitzonderingen ook voor tekla.exe toe door stap 4 tot en met 7 te herhalen.
  9. Klik op OK om de wijzigingen te bevestigen.