Installeer en licensieer Tekla Structures

2018
Tekla Structures

Installeer en licensieer Tekla Structures

Als u Tekla Structures wilt gebruiken, moet u een licentie hebben om het product te gebruiken, Tekla Structures op uw computer hebben geïnstalleerd en in de meeste gevallen ook een door Trimble geleverde of aangepaste Tekla Structures -omgeving die veel verschillende instellingen en tools bevat zoals profielen, templates en componenten.

Klik om het gedeelte dat relevant voor u is te vergroten en volg de koppelingen in de tekst voor gedetailleerde instructies.

Tekla Structures-licenties

Tekla Structures kan niet zonder een geldige licentie worden gebruikt.

• De volledige commerciële versies van Tekla Structures worden gelicentieerd door een licentiecertificaat op uw licentieserver te activeren. U moet u een licentie kopen om een licentiecertificaat te krijgen. Het licentiecertificaat wordt in een e-mail naar de contactpersoon verzonden die door uw organisatie is benoemd toen de licentie is aangeschaft. Als u een licentie hebt gekocht maar deze niet hebt ontvangen, neemt u contact op met uw lokale Tekla-verkoopkantoor of -leverancier.

• Als u wilt leren hoe u Tekla Structures moet gebruiken, downloadt en installeert u de Tekla Structures Learning-editie die wordt geleverd bij een gratis licentie die aan uw gebruikersaccount op de Tekla Campus -site is gekoppeld. Een model dat u in de Learning-editie opslaat, kan niet in de volledige commerciële versie van Tekla Structures worden geopend.

Als iemand Tekla Structures voor u beheert

• U hebt een account nodig voor toegang tot Tekla online services. Als uw beheerder u niet bij uw organisatie heeft uitgenodigd, vraagt u om deel te kunnen nemen zodat u toegang tot alle Tekla online services hebt:

Uw Trimble Identity maken

• In de meeste gevallen, bereidt uw Tekla Structures -beheerder een aangepast installatiepakket voor u voor of installeert de software voor u. Vraag uw beheerder om verdere instructies.

• Als u Tekla Structures buiten het kantoor wilt gebruiken, moet u mogelijk weten hoe u een licentie voor offline gebruik kunt lenen:

Tekla Structures-licenties lenen voor offline gebruik

Als u een Tekla Structures Learning-gebruiker (Tekla Campus) bent

• Uw Trimble Identity maken en log in bij de Tekla Campus-site om toegang tot Tekla Campus te krijgen en uw Learning-licentie te activeren.

• Download het installatiepakket voor Tekla Structures en minimaal één van de Tekla Structures -omgevingen van de Tekla Campus -site.

Als u op de pagina omlaag scrolt, is er ook een video over hoe u de Tekla Structures Learning-editie moet installeren. Een Tekla Campus-gebruikersaccount fungeert als licentiecode voor een Tekla Structures Learning-configuratie: er is geen licentiecertificaat nodig.

• Start uw opleiding via de video's en voorbeelden die op de Tekla Campus-site beschikbaar zijn.

Als u uw eigen installatie van Tekla Structures beheert

Als u Tekla Structures voor andere gebruikers beheert

De algemene workflow voor een nieuwe Tekla Structures -implementatie kan bijvoorbeeld als volgt gaan:
  • Installeer de Tekla Structures -licentieserver.

• Installeer Tekla Structures voor uw eigen gebruik en begin met het aanpassen ervan voor uw organisatie.

• Zet Tekla Structures in voor de gebruikers in uw organisatie.

• Ga door met het ontwikkelen van de aanpassingen van uw organisatie en implementeer indien nodig opnieuw.

Start uw rondleiding in de Tekla Structures-installatie voor beheerders , die u in alle hierboven beschreven onderwerpen wegwijs maakt.