Labelkaders en aanhaallijnen voor verborgen onderdelen weergeven

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Labelkaders en aanhaallijnen voor verborgen onderdelen weergeven

Als een onderdeel zich achter een ander onderdeel in de tekening bevindt zodat het verborgen is, kunt u selecteren of het labelkader en de aanhaallijn van het verborgen onderdeel met een streepjeslijn of ononderbroken lijn moeten worden weergegeven.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen en selecteer een tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Venster eigenschappen.
  4. Klik op Onderdeellabel.
  5. Ga in de eigenschappen van onderdeellabels naar het tabblad Algemeen.
  6. Gebruik een van de volgende opties:

Gebruik verborgen lijnen voor verborgen onderdelen: Ja

Labelkader en aanhaallijn worden getoond met een streepjeslijn.

Gebruik verborgen lijnen voor verborgen onderdelen: Nee

Labelkader en aanhaallijn worden getoond met een ononderbroken lijn.

7. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik op Opslaan om de wijzigingen in aanzichteigenschappen op te slaan en op Sluiten om naar tekeningeigenschappen terug te gaan.

Overzichttekeningen: Klik op OK.

8. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.
Tip:

Met de variabele XS_​OMIT_​MARKS_​OF_​HIDDEN_​PARTS_​IN_​GA_​DRAWINGS kunt u de labels van verborgen objecten in overzichttekeningen weglaten.