Automatische aanzichtspecifieke maatlijnen met geïntegreerd bematingstype toevoegen

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Automatische aanzichtspecifieke maatlijnen met geïntegreerd bematingstype toevoegen

In het dialoogvenster Bemating legt u vast welke objecten in een tekening worden bemaat en hoe. U kunt experimenteren met verschillende combinaties van opties om verschillende soorten bematingseffecten te bereiken.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen en selecteer een tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Klik op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Venster eigenschappen.
  4. Klik op Maatvoering
  5. Selecteer Geïntegreerde maatlijnen als maatvoeringstype, selecteer de eigenschappen van de maatvoeringsvoorwaarde en klik op Voorwaarde bewerken.
  6. Selecteer de maatlijnen die u wilt maken en pas de bijbehorende instellingen aan.

Welke tabbladen en instellingen beschikbaar zijn, is afhankelijk van het type tekening:

7. Sla de maatvoeringsinstellingen op door op Opslaan te klikken en sluit het dialoogvenster door op Sluiten te klikken.
  8. Sla de aanzichteigenschappen op door op Opslaan te klikken en ga terug naar het tekeningeigenschappenaanzicht door op Sluiten te klikken.
  9. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.