De zichtbaarheid van automatische labels aanpassen

2018
Tekla Structures

De zichtbaarheid van automatische labels aanpassen

Met de zichtbaarheidsopties in de labeleigenschappen kunt u opgeven of de labels in een tekening worden weergegeven. U kunt deze instellingen wijzigen voordat u een tekening maakt en ook in een geopende tekening nadat u een tekening hebt gemaakt.

U past als volgt de zichtbaarheid van labels aan voordat u een tekening maakt:

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen en selecteer een tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Afhankelijk van het tekeningtype kunt u het volgende doen. Niet alle beschreven opties zijn voor alle labeltypen beschikbaar.
    Tekeningtypen Instellingen voor de zichtbaarheid van labels aanpassen

Onderdeel-, merk- en betontekeningen:

1. Klik op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Venster eigenschappen.

U moet de instelling voor alle aanzichten in de tekening afzonderlijk aanpassen.

2. Klik in de optiestructuur op een labeltype. Klik bijvoorbeeld op Onderdeellabel.

3. Ga naar het tabblad Algemeen en selecteer of u labels wilt weergeven door een van de opties Zichtbaarheid in venster te selecteren. De beschikbare opties hangen af van het labeltype:

• verdeeld : verdeelt de labels in het tekeningaanzicht gelijkmatig. Tekla Structures maakt alleen labels die niet in andere aanzichten zichtbaar zijn.

• Altijd : maakt altijd labels in het aanzicht, ongeacht de instellingen in andere aanzichten.

Het selecteren van de optie Altijd kan het bijwerken van de tekening tijdens het openen vertragen, zelfs als u labels handmatig hebt verwijderd.

• Selecteer voorkeur voor slechts één aanzicht in een tekening. Als u andere aanzichten op verdeeld hebt ingesteld, bevinden de labels zich alleen in het aanzicht waarvan de instelling Zichtbaarheid in venster op voorkeur is ingesteld.

De optie voorkeur werkt als de optie verdeeld , maar het voorkeursaanzicht heeft een hogere prioriteit.

• geen : maakt geen labels.

Als u uw eigen labels wilt maken, moet u altijd de optie geen gebruiken.

4. Selecteer in Onderdelen buiten het vlak of u labels voor onderdelen buiten het kijkvlak wilt weergeven:

• Zichtbaar : Geeft labels weer voor onderdelen buiten het aanzicht in de tekening.

• Onzichtbaar : Geeft geen labels weer voor onderdelen buiten het aanzicht in de tekening.

5. Selecteer voor boutlabels of u boutlabels in hoofdonderdelen, aansluitende onderdelen, hoofdonderdelen van submerken of in aansluitende onderdelen van submerken wilt weergeven.

Voor boutlabels kunt u ook de Standaardgrootte gat definiëren, waarmee boutlabels van de standaardgrootte uit tekeningen worden gefilterd. Tekla Structures geeft geen boutlabels weer van de grootte die u hier invoert.

6. Klik op Opslaan om de wijzigingen in aanzichteigenschappen op te slaan en klik vervolgens op Sluiten om naar tekeningeigenschappen terug te gaan.

7. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.

Overzichttekeningen:

1. Klik in het dialoogvenster met tekeningeigenschappen op een labeltypeknop. Klik bijvoorbeeld op Onderdeellabel.

2. Ga naar het tabblad Algemeen en selecteer of u labels wilt weergeven door een van de opties Zichtbaarheid in venster te selecteren. De beschikbare opties hangen af van het labeltype:

• verdeeld : verdeelt de labels in het tekeningaanzicht gelijkmatig. Tekla Structures maakt alleen labels die niet in andere aanzichten zichtbaar zijn.

• altijd : maakt altijd labels in het aanzicht, ongeacht de instellingen in andere aanzichten.

Het selecteren van de optie Altijd kan het bijwerken van de tekening tijdens het openen vertragen, zelfs als u labels handmatig hebt verwijderd.

• Selecteer voorkeur voor slechts één aanzicht in een tekening. Als u andere aanzichten op verdeeld hebt ingesteld, bevinden de labels zich alleen in het aanzicht waarvan de instelling Zichtbaarheid in venster op voorkeur is ingesteld.

De optie voorkeur werkt als de optie verdeeld , maar het voorkeursaanzicht heeft een hogere prioriteit.

• geen : maakt geen labels.

Als u uw eigen labels wilt maken, moet u altijd de optie geen gebruiken.

3. Selecteer in Onderdelen buiten het vlak of u labels voor onderdelen buiten het kijkvlak wilt weergeven:

• Zichtbaar : Geeft labels weer voor onderdelen buiten het aanzicht in de tekening.
      • Onzichtbaar : Geeft geen labels weer voor onderdelen buiten het aanzicht in de tekening.
    4. Selecteer voor boutlabels of u boutlabels in hoofdonderdelen, aansluitende onderdelen, hoofdonderdelen van submerken of in aansluitende onderdelen van submerken wilt weergeven.

Voor boutlabels kunt u ook de Standaardgrootte gat definiëren, waarmee boutlabels van de standaardgrootte uit tekeningen worden gefilterd. Tekla Structures geeft geen boutlabels weer van de grootte die u hier invoert.

5. Klik op OK.

6. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.