De locatie voor eindaanzichten en doorsneden definiëren

2018
Tekla Structures

De locatie voor eindaanzichten en doorsneden definiëren

U kunt doorsneden en eindaanzichten altijd naast het hoofdaanzicht of op een lege locatie in een onderdeel-, merk- of betontekening plaatsen.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen en selecteer een tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Klik op Opmaak en ga naar het tabblad Andere.
  4. Stel Uitlijnen eindaanzichten tov hoofdaanzichten in op Ja als u de vensters naast het hoofdvenster wilt plaatsen.
  5. Stel Uitlijnen doorsneden tov hoofdaanzichten in op Ja als u de vensters naast het hoofdvenster wilt plaatsen.
  6. Als u de wijzigingen in een bestand met tekeningeigenschappen wilt opslaan, klikt u bovenaan op Opslaan.
  7. Klik op OK en maak de tekening.

Als u Nee selecteert, worden de doorsnedevensters en eindaanzichten in Tekla Structures op willekeurige beschikbare locaties geplaatst.

Voorbeeld

Eindaanzichten en doorsneden op een willekeurige locatie ( Nee geselecteerd).

Eindaanzichten en doorsneden naast het hoofdaanzicht ( Ja geselecteerd).