Tekst, kaders en aanhaallijnen van automatische labels aanpassen

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Tekst, kaders en aanhaallijnen van automatische labels aanpassen

U kunt kaders rond afzonderlijke labelelementen en rond het label zelf toevoegen. U kunt ook het uiterlijk van de labeltekst en aanhaallijn wijzigen. Voor sommige elementen kunt u de eenheid en indeling wijzigen.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen en selecteer een tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Afhankelijk van het tekeningtype kunt u het volgende doen:

Onderdeel-, merk- en betontekeningen:

1. Klik op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Venster eigenschappen.
    2. Klik in het dialoogvenster met tekeningeigenschappen op een labeltype. Klik bijvoorbeeld op Onderdeellabel.

Overzichttekeningen:

• Klik in het dialoogvenster met tekeningeigenschappen op een labeltype. Klik bijvoorbeeld op Onderdeellabel.
  4. Selecteer op het tabblad Inhoud van de labeleigenschappen een of meer elementen in de lijst Elementen in label en pas de elementinstellingen aan.
    • Als u uw wijzigingen in alle elementen wilt toepassen, houdt u Shift ingedrukt en klikt u op het laatste element in de lijst om ze allemaal te selecteren.
    • Als u een kader rondom de geselecteerde elementen wilt toevoegen, klikt u op Kader toevoegen.
    • Selecteer een Type en Kleur voor het kader.

U kunt voor elk element dat u toevoegt, een ander kadertype en een andere kleur selecteren.

• Selecteer de Kleur , het Lettertype en de Hoogte voor de tekst.

U kunt voor elk element dat u toevoegt, een andere kleur, lettertype en hoogte selecteren.

• Wijzig indien nodig de eenheid en de indeling van een lengte-, hoogte-, afstand- of diameterelement.

Voordat u dit kunt doen, moet u eerst het element in de lijst Elementen in label kiezen.

5. Ga naar het tabblad Algemeen (of Uiterlijk ) en pas de instellingen van het labelkader en de aanhaallijn aan:
    • Selecteer het Type en de Kleur voor het labelkader.
    • Selecteer het Type voor de aanhaallijn en de Pijl die u wilt gebruiken.

Voor labels zonder aanhaallijnen kunt u geen type aanhaallijn selecteren.

• Als u aanhaallijnen van verborgen onderdelen wilt verbergen, stelt u Gebruik verborgen lijnen voor verborgen onderdelen in op Ja.

Deze optie is niet beschikbaar voor alle labels.

6. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik op Opslaan om de aanzichteigenschappen op te slaan en klik vervolgens op Sluiten om naar tekeningeigenschappen terug te gaan.

Overzichttekeningen: Klik op OK.

7. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.