Configuratiebestanden die bij het afdrukken worden gebruikt

2018
Tekla Structures

Configuratiebestanden die bij het afdrukken worden gebruikt

Bij het afdrukken zijn twee configuratiebestanden nodig. Ze beïnvloeden papierformaten en tekeningformaten: PaperSizesForDrawings.dat en DrawingSizes.dat.

• Met PaperSizesForDrawings.dat definieert u een lijst met papierformaatnamen en hun afmetingen die u gebruikt. Het bestand PaperSizesForDrawings.dat bevindt zich standaard in de map ..\ProgramData\Tekla Structures\<versie>\environments\common\system .
  • Met DrawingSizes.dat wordt een lijst met eigenschappen geboden die moeten worden ingesteld om overeen te komen met de tekeningformaten die de tekeningopmaakdefinities van Tekla Structures zijn geconfigureerd. Het wordt gebruikt om die tekeningen aan de papierformaatnaam waar elke tekening voor is ingesteld te koppelen en informatie over de tekeningformaten en de marges eromheen te bieden. Het bestand DrawingSizes.dat bevindt zich in de map \system omgevingen Common, UK, Germany, US imperial en US metric.

De standaardwaarden worden geleverd in de bestanden die met de afdrukfunctionaliteit worden geïnstalleerd. Deze waarden zijn in de meeste gevallen de juiste. De optimale waarden hangen af van de details van de bestaande tekeningopmaakdefinities. Als het afgedrukte gebied van de tekening moet worden verplaatst of als er ongeschikte papierformaten worden geselecteerd, raadpleegt u de instructies voor het aanpassen van waarden in deze twee bestanden.

Maak kopieën van de oorspronkelijke configuratiebestanden als u de instellingen wilt wijzigen en plaats de kopieën in geschikte mappen. U kunt meerdere kopieën van de configuratiebestanden op uw computer hebben. Er wordt indien nodig naar deze bestanden gezocht en degene die het eerst wordt gevonden wordt in de volgende zoekvolgorde gebruikt:

• modelmap
  • projectmap zoals door de variabele XS_PROJECT wordt gedefinieerd
  • bedrijfsmap zoals in door variabele XS_FIRM wordt gedefinieerd
  • systeemmap zoals door de variabele XS_SYSTEM wordt gedefinieerd

Als er geen bestanden worden gevonden, worden de standaardwaarden gebruikt.

Tip:

Bewaar de bestanden bij het maken van kopieën van de configuratiebestanden eerst in een testmodelmap. Valideer de resultaten voordat u ze via de project-, bedrijfs- of omgevingsmappen gebruikt. Bewaar ook kopieën van de back-up van de configuratiebestanden op een veilige locatie omdat het opnieuw installeren van latere versies van Tekla Structures uw eigen instellingen mogelijk overschrijven.