De tekeningobjecten verslepen, de vorm en de grootte wijzigen

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

De tekeningobjecten verslepen, de vorm en de grootte wijzigen

Veel tekeningobjecten, maatlijnen en aanhaallijnen van veel tekeningobjecten hebben handles. Met deze handles kunt u de vorm en de grootte van objecten wijzigen. U kunt de objecten ook verslepen.

Voordat u begint:

• Klik op een tekeningobject of een objectkader om het object te activeren en de handles weer te geven.

• Klik in het menu Bestand op Instellingen en selecteer Smart Select om via de objecthandles te verslepen zonder eerst de handle te selecteren.

U kunt het volgende doen:

Taak

Actie

Het object slepen

• Selecteer het object of het objectkader, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het object naar een nieuwe locatie.

Het object volgt de cursor tijdens het slepen, zodat u steeds ziet wat het eindresultaat zal zijn.

Met cirkels kunt u ook de middelste handle voor slepen gebruiken.

De grootte van het object wijzigen

1. Klik op een van de objecten of objectkaderhandles.

2. Sleep de handle om de grootte van het object of het objectkader te wijzigen.

Als u de rechthoek in alle richtingen wilt vergroten, sleept u vanaf een hoekhandle.

De vorm van het object wijzigen

1. Klik op de middelste handle van een lijn of een handle op de wolk, polylijn of polygoon.

2. Sleep de handle om de vorm van het object te wijzigen.

Opmerking:

Als u een label, opmerking, tekst of maatlijn versleept, kan de plaatsingsinstelling afhankelijk van de instellingen voor de hieronder weergegeven variabelen op vast worden ingesteld. Het label, de opmerking, de tekst of de maatlijn blijven waar ze zijn zelfs wanneer u de tekening bijwerkt.

XS_​CHANGE_​DRAGGED_​DIMENSIONS_​TO_​FIXED

XS_​CHANGE_​DRAGGED_​MARKS_​TO_​FIXED

XS_​CHANGE_​DRAGGED_​NOTES_​TO_​FIXED

XS_​CHANGE_​DRAGGED_​TEXTS_​TO_​FIXED.