Automatische maatlijnen aan overzichttekeningen toevoegen

2018
Tekla Structures

Automatische maatlijnen aan overzichttekeningen toevoegen

In het dialoogvenster Overzicht - eigenschappen maatvoering met de overzichtstekening kunt u onderdeel-, stramien- en totaalmaten maken, en instellen hoe ze worden gemaakt. U kunt experimenteren met verschillende combinaties van opties om verschillende soorten bematingseffecten te bereiken.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen > Overzichttekening .
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Klik op Maatvoering
  4. Selecteer de maatlijnen die u wilt maken, en pas de bijbehorende instellingen aan.
  5. Pas op het tabblad Stramien de instellingen voor het maken van de maatlijnen van het stramien en de totaalmaten en de positionering van de maatlijnen aan.
  6. Pas op het tabblad Onderdelen de instellingen voor het maken van onderdeelmaatvoering en de positionering van maatlijnen aan.
  7. Klik op OK en maak de tekening.