Snapshots van tekeningen maken en weergeven

2018
Tekla Structures

Snapshots van tekeningen maken en weergeven

Met snapshots kunt u een snelle blik op willekeurige tekeningen werpen zonder de tekening te openen. Gebruik deze tool als u alleen maar wilt controleren en geen tekening wilt bewerken, of meerdere tekeningen wilt bekijken terwijl u degene die u zoekt probeert te vinden, bijvoorbeeld een bepaalde tekeningrevisie. U kunt snapshots van alle soorten tekeningen maken.

Er wordt standaard een snapshot gemaakt als u een tekening opent en opslaat. De snapshot geeft de situatie weer van het moment dat de tekening voor het laatst werd opgeslagen, dus nieuwere wijzigingen aan het model worden niet in de snapshot weergegeven.

Als u wijzigingen in de tekening hebt aangebracht en deze sluit door de knop Sluiten in de rechterbovenhoek te selecteren, wordt er een berichtvenster weergegeven waarin u kunt selecteren of u de tekening wilt opslaan en ook of u een snapshot van de tekening wilt maken wanneer de tekening wordt opgeslagen.

1. Selecteer een tekening en open deze vanuit de Tekeningenlijst.
  2. Sla de tekening op door naar het menu Bestand te gaan en op Tekening opslaan te klikken.

De snapshot wordt opgeslagen in de map ..\<model>\drawings\Snapshots.

3. Selecteer dezelfde tekening in de Tekeningenlijst.
  4. Klik op de knop Snapshots onder aan de Tekeningenlijst om de snapshot weer te geven.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een snapshot.

Als u een tekening hebt geselecteerd die geen snapshot heeft en op Snapshots klikt, wordt er een instructievenster weergegeven waarin u wordt gevraagd de tekening te openen en op te slaan om de snapshot te maken.

Als u automatisch een snapshot van een tekening wilt maken wanneer de tekening wordt gemaakt, stelt u XS_DRAWING_CREATE_SNAPSHOT_ON_DRAWING_CREATION in op TRUE in de categorie Tekeningeigenschappen in het dialoogvenster Geavanceerde opties.