Controleren of onderdelen tekeningen hebben

2018
Tekla Structures

Controleren of onderdelen tekeningen hebben

Met de Tekeningenlijst kunt u onderdelen identificeren in het model dat gekoppelde tekeningen heeft.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat alleen de selectieknop Onderdelen selecteren op de werkbalk Selecteren actief is. Anders kan het selecteren van objecten in grote modellen veel tijd kosten.

1. Open een modelvenster waarin alle onderdelen duidelijk zichtbaar zijn.
  2. Druk in de Tekeningenlijst op Ctrl + A om alle tekeningen te selecteren.
  3. Als u de onderdelen die tekeningen hebben wilt markeren, klikt u op de knop Objecten selecteren.

Als u de gevonden onderdelen beter wilt zien, klikt u met de rechtermuisknop op het model en selecteert u Alleen geselecteerde weergeven om alleen de onderdelen weer te geven die het commando Objecten selecteren heeft gevonden en alle andere te verbergen.

4. Als u de vorige stap hebt voltooid, kunt u de onderdelen markeren waarvan geen tekening is gemaakt door Ctrl ingedrukt te houden en het gehele model te selecteren (houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep helemaal van links naar rechts).