Tekla Structures & Revit BIM workflows

Tekla Structures
Tekla interoperability with Autodesk Revit products
Revit
BIM workflow
Environment
Not environment-specific

Merk op dat LOD verwijst naar Ontwikkelingsniveau (Level of Development - LOD)

Optie 1: Samenwerking
"Ik wil zien of alles in Revit past" of andersom

Merk op dat als u samenwerkt in Revit, maar waarom?

Navisworks is veel krachtiger (conflicten controleren, enzovoort) voor deze workflow.

Of overweeg ook Trimble Connect: snel, open en een fantastische prijs.

1. Exporteer de BIM van Tekla Structures naar Revit met een IFC-bestand (Tekla > Exporteer > IFC
  2. Importeer eenvoudigweg in Revit. Voeg > IFC rechtstreeks in op dezelfde manier als u een koppeling of DWG invoegt.
  3. De Tekla Structures geometrie is nu beschikbaar in Revit en kan worden gebruikt om met het Architectural/MEP-project in Revit te coördineren.
  4. Als u 3D-geometrie van Autodesk Revit en hoger wilt meenemen in Tekla Structures, doet u dit door middel van de door Autodesk goedgekeurde IFC-bestandsindeling (een intelligente indeling) of een 3D DWG-indeling (een 'dumb'-indeling).
  5. Exporteren van Revit met het bestaande export-naar-IFC-commando.
  6. Dit geometriebestand kan vervolgens in het BIM-coördinatieproces worden gebruikt als referentiebestand door Tekla Structures.
  7. Als de situatie bestaat waarin het referentiebestand een geometrie heeft die van belang is voor het structurele team, kunnen die onderdelen (correct gedimensioneerde platen en kolommen enzovoort) worden geconverteerd naar oorspronkelijke Tekla Structures-onderdelen en opnieuw worden gebruikt met de IFC Change Management tools in Tekla Structures.
Image

Optie 2:
Exporteren naar Revit (.rvt-geometrie)

Met deze Tekla Warehouse-extensie kunt u een bestand in Autodesk® Revit® (.rvt)-geometrie rechtstreeks aanmaken vanuit Tekla Structures. Dit. rvt-bestand bevat geen tekeningbladen, legenda's, geoptimaliseerde families, types of projectniveaus. Dit bestand is ideaal geschikt voor projectcoördinatie die vergelijkbaar is met 3D DWG, 3D DGN's.

Image

merk op dat deze extensie niet werkt voor versies van vóór Tekla Structures 2019.

Download de 'export naar Revit (.rvt)-geometrie' extensie vanuit de Tekla Warehouse. Installeren U vindt dit in het venster applicaties en componenten (rechterzijde van het scherm). Dubbelklik op het pictogram en maak. rvt-geometriebestanden aan die u aan het Revit-project van uw klanten kunt koppelen. Deze export kan met de BIM Publisher worden gebruikt om (geplande) export van meerdere modellen in één keer in te stellen.

Wanneer moet het commando worden gebruikt?

• Voor projecten waarbij PDF/IFC-indiening niet acceptabel is en de rvt-indeling is vastgelegd in de documentatie voor het indienen van contracten.
  • Dit is geen vervanging voor IFC-export of onze specifieke commando's voor exporteren en importeren.
  • Dit is bedoeld voor projectteams die de voordelen van IFC-overdracht niet duidelijk voor ogen hebben.
  • Het proces is slechts exporteren in eenrichtingsverkeer. Het is niet bedoeld voor tweerichtingsintegratie of om updates in modellen bij te houden.