Organisator categorieën en/of eigenschappentemplates publiceren

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
Organisator
categorieën
eigenschappentemplates
publiceren
Environment
Netherlands

U beschikt in Tekla Structures op het tabblad Beheren over de Organisator voor het opvragen en beheren van modelinformatie en het opvragen en classificeren van objecteigenschappen:

Image

In de Organisator beschikt u over de mogelijkheid om zelf categorieën en eigenschappentemplates te maken.

Om zelfgemaakte categorieën en/of eigenschappentemplates automatisch in alle Tekla Structures-modellen te gebruiken waarin de Organisator nog nooit is geopend (zie ook punt 5), doet u het volgende:

1. Exporteer de categorie(ën) of de eigenschappentemplate(s) in de Organisator:

Image

2. De bestanden worden opgeslagen in de map ProjectOrganizer in de modelmap:

Image

Categorieën worden in deze map opgeslagen met de bestandsextensie *.category.
Eigenschappentemplates worden in deze map opgeslagen met de bestandsextensie *.propertytemplate.

3. Maak nu een submap in de TS-map met de naam ProjectOrganizerData.

4. Maak in uw submap een map met de naam DefaultCategoryTrees en een map met de naam PropertyTemplates:

Image

5. Kopieer nu de betreffende bestanden naar de bijbehorende mappen. De categorieën en/of eigenschappentemplates zijn nu beschikbaar in alle Tekla Structures-modellen waarin de Organisator nog nooit is geopend en dus geen bestand ProjOrg.db is opgeslagen. U kunt in bestaande modellen de geëxporteerde categorieen of templates importeren. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor meer informatie over het gebruik van submappen in de TS-map.