Nieuwe Service Pack heeft geen toegang tot een online-licentie

Tekla Structures
2021
Tekla Structures
2020
Tekla Structures
2019i
Tekla Structures
2019
Tekla Structures
Environment
Not environment-specific

We hebben het volgende probleem gevonden in de installatie van de Tekla Structures Service Pack als de gebruiker zich niet heeft afgemeld bij Tekla Structures voor het installeren van de nieuwe Service Pack. De betreffende versies en Service Packs zijn:

• 2020 SP9
  • 2019i SP10
  • 2019 SP12

Na het bijwerken naar de nieuwste Service Pack en het uitvoeren ervan, verschijnt de volgende foutmelding: "geen licenties beschikbaar. Uw licentie is mogelijk verlopen of er zijn geen licenties aan uw account gekoppeld... " of het dialoogvenster waarin u uw configuratie selecteert, geeft een andere licentie weer in plaats van degene die eerder beschikbaar was.

Reden:

De online licentie die door de vorige Service Pack lokaal in de cache werd geplaatst, kan door de laatste Service Pack niet meer correct worden gelezen als gevolg van de technische wijzigingen in de laatste Service Pack.

Oplossing:

Er zijn twee optionele manieren om dit probleem op te lossen:

• Installatie verwijderen en opnieuw installeren;
    1. Verwijder de laatste Service Pack (bijvoorbeeld 2020 SP9)
    2. Installeer de vorige Service Pack (bijvoorbeeld 2020 SP8)
    3. Open een bestaand model
    4. Wis de optie Aangemeld blijven  (klik op het pictogram "groen persoon" in de rechter bovenhoek)
    5. Sluit Tekla Structures
    6. Upgrade naar de nieuwste Tekla Structures Service Pack (bijvoorbeeld 2020 SP9)
  • Neem contact op met uw lokale helpdesk en vraag om uw licentie vrij te geven. U moet uw Tekla Online e-mail adres van uw account opgeven.

Raadpleeg ook

Een eerder Service Pack van Tekla Structures installeren