Hoe kan ik een Tekla Structures crash dump bestand maken

Tekla Structures
crash dump
crash
Troubleshooting
registry
mini dump
Environment
Not environment-specific
Attachments

Wanneer Tekla Structures crasht, is er soms niet genoeg informatie beschikbaar over wat precies de reden voor de crash is of dat het niet mogelijk is dat uw lokale Tekla Structures-supportteam de crash niet kan reproduceren. In dat geval wordt u mogelijk gevraagd om een zogenaamd crash dump bestand door te sturen. Onze softwareontwikkelaars hebben dit crash dump bestand nodig om te onderzoeken wat de oorzaak van de crash is en hoe ze het probleem moeten oplossen.

Opmerking: Vanaf Tekla Structures 2019 wordt in het geval dat Tekla Structures crasht en het dialoogvenster Contact-ondersteuning wordt geopend, er een dumpbestand gemaakt in de map %LOCALAPPDATA%\Trimble\Tekla Structures\<versie>\Feedback. Er wordt een mini dump bestand gemaakt voor Tekla Structures 2019 en Tekla Structures 2019i, en een volledig dump bestand gemaakt voor Tekla Structures 2020 en nieuwer. U kunt nog steeds de onderstaande stappen gebruiken om dump bestanden te maken als het dialoogvenster Contact opnemen met ondersteuning niet wordt geopend na een crash in Tekla Structures 2019, 2019i en 2020.

Voorwaarde: U moet beschikken over lokale beheerdersrechten op uw computer om deze taak uit te voeren.

Hieronder volgt de instructie om een Tekla Structures-crash dump te maken:

1. Zorg ervoor dat u voldoende vrije ruimte heeft op uw systeemschijf (schijf C: \). Normaal gesproken is de bestandsgrootte van een Tekla Structures-crash dump enkele gigabytes (GB).
  2. Download het bijgevoegde *.zip-bestand.
  3. Pak alle bestanden uit naar een map die zich ergens op uw computer bevindt (u kunt bijvoorbeeld uw Bureaublad gebruiken). U beschikt nu over een tweetal .reg-bestanden met de bestandsnamen Enable_TS_dump_(full_dump).reg en Disable_TS_dump.reg:
    Image

4. Dubbelklik op het bestand Enable_TS_dump_(full_dump).reg en sta toe dat het wordt toegevoegd aan het Windows-register. Hierdoor wordt Windows gedwongen elke keer dat Tekla Structures crasht een volledig crash dump bestand te maken.
  5. Start Tekla Structures als het nog niet is gestart.
  6. Laat Tekla Structures crashen.
  7. Wacht totdat het Tekla Structures-venster volledig van uw scherm is verdwenen. Opmerking: in de meeste gevallen zal Tekla Structures proberen automatisch opnieuw op te starten direct na de crash, dus als u een nieuw Tekla Structures-dialoogvenster krijgt, hoeft u niet meer te wachten.
  8. Open de map %LOCALAPPDATA%\CrashDumps in de Windows Verkenner. U kunt dit bijvoorbeeld doen door %LOCALAPPDATA%\CrashDumps naar het klembord te kopiëren, het vervolgens in de adresbalk van een Windows Verkenner-venster te plakken en tenslotte op de Enter-toets op uw toetsenbord te drukken:
    Image
  9. Zoek het juiste crash dumpbestand in de geopende map CrashDumps. Dit is een Tekla Structures * .dmp bestand met de meest recente wijzigingsdatum.
  10. Comprimeer het crash dump bestand door het in te pakken. U kunt bijvoorbeeld Windows gebruiken (klik met de rechtermuisknop op het dump bestand en selecteer Kopiëren naar> Gecomprimeerde (gezipte) map) of een archiveringsprogramma's van derden zoals 7-Zip, WinRAR, enz. Dit verkleint de bestandsgrootte aanzienlijk omdat de gecomprimeerde bestandsgrootte 10 keer kleiner kan zijn dan het originele crash dump bestand.
  11. Stuur het gecomprimeerde crash dump bestand met een beschrijving van het probleem naar uw Tekla Structures-support.
  12. Dubbelklik op het bestand Disable_TS_dump.reg en sta toe dat het wordt toegevoegd aan het Windows-register. Hiermee worden de wijzigingen verwijderd die zijn doorgevoerd in stap 4 van deze instructie zodat u ruimte kunt besparen op uw systeemschijf. Daarnaast kunt u ook alle TeklaStructures * .dmp bestanden verwijderen uit de map CrashDumps en het gecomprimeerde dumpbestand dat u zojuist hebt verzonden.

Zie ook

How to get Tekla Structures hang dump file