Een Help-pagina voor een gebruikerscomponent toevoegen

Tekla Structures
Offline Help
custom components
Environment
Not environment-specific
U kunt uw eigen aangepaste Help-pagina voor uw gebruikerscomponenten toevoegen. De Help-pagina's zijn lokaal opgeslagen HTML-bestanden en worden met de standaard Help-viewer van Tekla Structures met de ingebouwde offline Help-functie weergegeven wanneer de F1-toets in het dialoogvenster wordt ingedrukt.
  1. Voeg een Help-URL voor uw gebruikerscomponent toe.
    1. Open het. inp-bestand van uw gebruikerscomponent in een tekst editor.
    2. Voeg de regel helpurl("unique_id") aan het bestand toe en vervang unique_id door uw eigen unieke identificeerder. De identificeerder mag geen spaties bevatten en moet geldig zijn zoals een Windows-bestandsnaam. Bijvoorbeeld:

page("TeklaStructures", "")
      {
          macro(1, "Balcony")
          {
              helpurl("mycchelp_balcony")
              tab_page("", "Picture", 1)
              {
  2. Maak een HTML-bestand met uw Help-inhoud.
    • U kunt de inhoud en code indien nodig vrij wegschrijven. De inhoud kan in de compatibiliteitsmodus van Internet Explorer worden weergegeven wanneer deze via de Help Viewer wordt bekeken. Als u dit wilt voorkomen, voegt u het volgende als eerste item in het gedeelte <head> van het HTML-bestand toe:
      <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=Edge"/>
  3. Sla het HTML-bestand met uw identificeerder als de bestandsnaam op en controleer de bestandsextensie:
    • Verwijder voor de versies 19.0 tot 2016i van Tekla Structures de bestands extensie (.html, .htm, enzovoort) uit de bestandsnaam: De bestandsnaam mag alleen de Help-URL-waarde bevatten, bijvoorbeeld mycchelp_balcony.
    • Vanaf Tekla Structures 2017 moet u ervoor zorgen dat de bestandsextensie .html is (bijvoorbeeld mycchelp_balcony.html).
  4. Plaats het bestand in de juiste map:
    • Het pad naar de locatie van de Help-map is afhankelijk van de softwareversie:
      • Vanaf Tekla Structures 2019 zoekt de Help-viewer naar deze bestanden in
        ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\Help.
      • In Tekla Structures 20.0 tot 2018i zoekt de Help-viewer naar deze bestanden in
        ProgramData\Tekla Structures\<version>\Help.
      • In Tekla Structures 19.0 en 19.1 bevindt de Help-map zich in de installatiemap van Tekla Structures.
    • Sla het bestand in de taalspecifieke mappen in de Help-map op (bijvoorbeeld in de map enu voor Engels). Voeg het bestand (of een vertaalde kopie) toe aan de map van alle talen die gebruikt gaan worden.
    • De paden naar een Engels Help-bestand in de versies 2016i en 2019 zouden bijvoorbeeld zijn:
      ProgramData\Tekla Structures\2016i\Help\enu\mycchelp_balcony
      ProgramData\Trimble\Tekla Structures\2019\Help\enu\mycchelp_balcony.html