Alternatief tekening nummer

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
alternatief tekening nummer
alternatief
tekeningnummer
ADN
Environment
Netherlands
Construsoft European

Standaard wordt voor beton-, merk- en onderdeeltekeningen het pos- of merknummer gebruikt als tekeningnummer en voor overzichtstekeningen een oplopend nummer vanaf G.1.
Het is mogelijk om in plaats van deze standaard nummering een alternatief tekening nummer te gebuiken.

Hiervoor beschikt u over het gebruikersattribuut Alternatief tekening nummer dat voor alle tekeningtypen aanwezig is onder de gebruikersattributen.

Image

Indien dit gebruikersattribuut is ingevuld, wordt op het standaard template Stempel_A het tekeningnummer overschreven door deze tekst:

Image

Bij het invullen van het alternatieve tekening nummer op een geopende tekening dient de tekening een keer heropend te worden (omdat waarden in templates ingevuld worden bij het openen van een tekening).

Werkt u met eigen templates, dan dient u in de parameter van het tekeningnummer de voorwaarde op te nemen dat deze overschreven dient te worden als het gebruikersattribuut is ingevuld:

if (IsSet("DRAWING.USERDEFINED.ADN")) then
  GetValue("DRAWING.USERDEFINED.ADN")
else
  GetValue("DRAWING.NAME")
endif