3D muis gebruiken in Tekla Structures

Tekla Structures
3d muis
3d-muis
connexion
Environment
Netherlands
Sommige Tekla Structures-commando's vereisen een klik met de middelste muisknop om het commando te voltooien. Het zoomen, pannen en roteren wordt ook met de middelste knop uitgevoerd. Een 3-knops wielmuis is daarom nodig als u met Tekla Structures werkt.

Tekla Structures ondersteunt ook de volgende 3D-muizen die door 3Dconnexion worden geleverd: SpaceNavigator, SpaceExplorer, SpacePilot en SpacePilot Pro. Een 3D-muis kan naast een reguliere muis worden gebruikt om het zoomen, pannen en roteren uit te breiden. Een 3D-muis vervangt de gewone muis niet maar verbetert mogelijk de ergonomie en de productiviteit.

Als u een 3D-muis in gebruik wilt nemen, moet u ook de configuratiebestanden installeren waarmee u de functionaliteit van de muis kunt configureren, afhankelijk van de 3D-muis die u gebruikt. De configuratiebestanden en instructies over hoe u deze moet gebruiken, zijn beschikbaar in Tekla Warehouse: 3Dconnexion Device Installer.

Om de muis meer volledig te laten werken in Tekla Structures zou gebruik gemaakt moeten worden van een oude driver. Hiervoor zou de nieuwe driver gedeïnstalleerd moeten worden en een oude driver van 3D connexion geïnstalleerd moeten worden. Het gaat dan om versie 3.16.3 die op de archief pagina van 3D Connexion te vinden is.

Het kan zijn dat door de oude driver de muis volledig functioneert in Tekla maar niet goed meer werkt in andere pakketten.