Tekla Structures -sovelluksen käytön aloittaminen

Tervetuloa! Opastamme sinut ottamaan käyttöön Tekla Structures -sovelluksen. Näet vaiheittaiset ohjeet, videot ja hyödyllisiä linkkejä laajentamalla alla olevat osiot.

Trimble Identityn luominen

Invitation

Sinulla täytyy olla Trimble Identity, jotta voit ladata sovelluksen ja käyttää verkkolisenssejäsi:

1. Jos olet saanut Trimbleltä sähköpostitse kutsun luoda Trimble Identityn, luo tili kutsun ohjeiden mukaisesti, jotta sinulla on asianmukaiset käyttöoikeudet. Ellet ole saanut kutsua, luo uusi Trimble Identity työsähköpostiosoitteellasi, jotta voit ladata sovelluksen. Luo uusi Trimble Identity napsauttamalla tästä. Lisää ohjeita on osiossa Trimble Identityn luominen.
  2. Siirry sähköpostiisi ja napsauta aktivointilinkkiä viestistä, jonka saat osoitteesta noreply_identity@mail.trimblepaas.com.
  3. Kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi, kirjaudu sisään osoitteessa https://account.tekla.com/, täytä kaikki tarvittavat profiilitiedot ja napsauta Tallenna.

Jos vastaat Tekla Structures -käyttäjien ja -verkkolisenssien hallinnasta, lisää käyttäjiä organisaatioryhmääsi Tekla Online Admin Toolissa, jotta he saavat täydet käyttöoikeudet Tekla online services -palveluihin ja tarvittavat verkkolisenssit. Lisätietoja järjestelmänvalvojan työkaluista ja verkkolisensseistä on Trimble Identity -tunnusten ja Tekla Online -lisenssien hallintaa käsittelevässä ohjeessa.

Tekla Structures -sovelluksen lataaminen ja asentaminen

Download and install

Tekla Structures -järjestelmänvalvojat voivat jakaa sovellusta käyttämällä mukautettua asennusta, joka sisältää yrityksesi asetukset. Käytä yleisen asennuspaketin sijasta yrityksesi asennuspakettia, jos mahdollista. Lue lisää mukautettujen asennuspakettien luomisesta osiosta Tekla Structures 2021 -ohjelmiston keskitetty hallinta.

Huom. Sovelluksen käyttökokemuksen optimoimiseksi kannattaa varmistaa, että tietokoneesi täyttää seuraavat suositukset: Tekla Structures 2021 -laitteistosuositukset.

1. Lataa Tekla Structures -asennuspaketti ja vähintään yksi Tekla Structures -ympäristöistä Tekla Downloads -lataussivulta. Napsauta sivustolla Lataa, niin ohjattu prosessi auttaa sinua varmistamaan, että lataat kaikki tarvittavat tiedostot.
  2. Suorita Tekla Structures -asennusohjelma. Sinun tarvitsee valita vain asennusohjelman kieli ja asennuskansio.
    • Jos asennat Program Files -oletuskansioon, lisätiedostot mukaan lukien ympäristöt asennetaan piilotettuun Program Data -kansioon. Tämä voi olla suositeltavaa, jos asennus tehdään muille käyttäjille eikä heidän haluta muuttavan konfiguraatioita itse.
    • Jos valitset toisen asennussijainnin, kaikki tiedostot asennetaan valitsemaasi kansioon. Tämä on parempi vaihtoehto, jos hallinnoit omaa Tekla Structures -asennustasi, sillä se helpottaa konfiguraatioiden käyttämistä ja muuttamista. Yksityiskohtaisia ohjeita on osoitteessa Tekla Structuresin asennus ja lisensointi.
  3. Suorita ympäristön asennusohjelma(t). Ellet asenna ympäristöä, saatavilla on vain tyhjä ympäristö. Älä käytä tyhjää ympäristöä mallien tai piirustusten muokkaamiseen. Se on vain lähtökohta ja perusta oman kokonaisen mukautetun ympäristön luomiseen, eikä se sisällä kaikkia työkaluja ja konfiguraatioita, joita tarvitset tehokkaaseen työskentelyyn.
  4. Jos sinulla on on-premise-lisenssejä, sinun on nyt asennettava lisensointityökalut omaan laitteistoosi ja aktivoitava lisenssit. Ohjeet ovat sivulla Tekla Structures on-premises licensing.

Tekla Structures -sovelluksen käytön aloittaminen

1. Avaa Tekla Structures ja kirjaudu kehotettaessa sisään käyttämällä Trimble Identityä.
  2. Tekla Structures pyytää valitsemaan käytettävän lisenssityypin. Jatka valitsemalla verkkolisenssin oletusvaihtoehto.
    • Verkkolisenssit tallennetaan Trimblen pilvipalveluun. Lisenssit voivat olla Tekla Online -organisaatiostasi, tai ne on saatettu määrittää sinulle toisen organisaation ulkoisena lisenssikäyttäjänä.
    • Jos hankit omat lisenssit, voit hallita niitä Admin Toolissa. Yrityksesi järjestelmänvalvojakäyttäjät vastaavat muiden käyttäjien liittämisestä organisaatioon ja lisenssien määrittämisestä heille. Lisää ohjeita on sivulla Trimble Identity -tunnusten ja Tekla Online -lisenssien hallintaa käsittelevässä ohjeessa.

Lisenssin valinnan jälkeen näyttöön tulee Tekla Structures -asennuksen valintaikkuna.
    • Ympäristö-luettelo sisältää ympäristöt, jotka olet ladannut ja asentanut. Luettelossa on työhösi liittyviä lokalisoituja työkaluja ja asetuksia, kuten profiileja.
    • Rooli-valinta määrittää sovelluksen asetukset, kuten valintanauha-asettelun.
    • Konfiguraatio-luettelo sisältää konfiguraatiot, joiden käyttöoikeus sinulla on. Ne määrittävät käytettävissäsi olevat Tekla Structures -ominaisuudet.

Tekla Structures on nyt käyttövalmis:

Lisätietoja: Tekla Structures

Learn Tekla

Pääset nopeasti alkuun, kun hyödynnät lukuisia oppimisaineistojamme.

Tekla User Assistance -opiskelun aloittaminen

Perustason verkkokursseilla Tekla User Assistancessa voit opiskella Tekla Structuresin käyttöä omassa tahdissa. Saat nopeasti yleiskuvan perusasioista kurssilta Tekla Structures -sovelluksen käytön aloittaminen.

Sertifikaatin tarjoavat verkkokurssit – Learn.Trimble

Learn.Trimble

Rekisteröi Learn.Trimble-tili, ilmoittaudu kurssille, suorita koe ja saat sertifikaatin.

Sertifikaatin tarjoavat Tekla Structures -verkkokurssit ja muut Trimble-tuotteet ovat saatavilla Trimblen koulutusportaalissa:

1. Mene osoitteeseen Learn.Trimble.com. Käyttökokemuksen optimoimiseksi kannattaa käyttää Chromea tai Firefoxia.
    Napsauta oikeasta yläkulmasta Rekisteröidy.

Täytä kaksisivuinen rekisteröintilomake. Käytä samaa sähköpostiosoitetta, jota käytit luodessasi Trimble Identityn – tämä auttaa meitä palvelemaan sinua paremmin).
  2. Katso kaikki saatavilla olevat Tekla eLearning -aineistot.
    Voit ilmoittautua verkkokurssille napsauttamalla Ilmoittaudu-painiketta.
    Jos kurssin sisältö on maksuton, voit aloittaa opiskelun heti. Jos sisältö on maksullinen, nimesi lisätään odotuslistalle ja koulutustiimi ottaa sinuun yhteyttä.
    Jos Learn.Trimble-palvelun käytössä on ongelmia, napsauta Ota yhteys tukeen -linkkiä, joka näkyy joka sivun alalaidassa.
    Kirjaudu seuraavalla käynnilläsi käyttämällä Trimble Identity -vaihtoehtoa (edellyttää, että rekisteröidyit samalla sähköpostiosoitteella, jota käytit luodessasi Trimble Identityn).

Paikallisen Tekla-jälleenmyyjän järjestämä perusteellinen koulutus

Kun hallitset perusasiat, pyydä paikalliselta Tekla-jälleenmyyjältä perusteellinen koulutus, joka nostaa tuottavuutesi uudelle tasolle.

Johdanto Tekla Support Servicesiin

Tekla Support Services

Kysyttävää? Apua on saatavilla seuraavissa lähteissä:

• Tekla User Assistance tarjoaa kattavan pääsyn kaikkiin tuotedokumentteihin, opetusvideoihin, perustason verkkokursseihin ja teknisen tuen artikkeleihin, joiden kirjoittajia ovat asiakastuen asiantuntijat kaikkialla maailmassa.
  • Tekla discussion forumissa tapaat muita käyttäjiä ja voit keskustella Tekla-tuotteisiin liittyvistä aiheista. Voit esittää kysymyksiä, tukea yhteisöä jakamalla osaamistasi tai saada vastauksia tukiasiantuntijoilta.
  • Tekla-tukikeskukset tukevat asiakkaiden päivittäistä toimintaa, jotta järjestelmämme toimivat moitteettomasti ja ongelmat ratkaistaan mahdollisimman pian.

Yhteistyövälineillä pysyt verkottuneena

Tekla Structuresin vahvuus on yhteistyössä: