Trimble Identity Tekla Online -palveluissa

Tekla Structures

Tekla-tuotteet ja Tekla Online services käyttävät tunnistuksessa Trimble Identity -tunnusta. Voit käyttää Trimble Identityä myös useissa muissa Trimble-tuotteissa ja -palveluissa, kuten Trimble Connectissa ja SketchUpissa.

Trimble Identity toimii Tekla Online services -palvelujen kertakirjautumistunnuksena. Voit kirjautua sisään yhteen verkkopalveluun ja siirtyä sitten toiseen ilman uutta sisäänkirjautumista. Palvelujen aloitussivu on osoitteessa http://www.tekla.com/services

Käytä Trimble Identityä kirjautuessasi sisään Tekla-tuotteisiin, jotta voit käyttää verkkolisenssejäsi.

Miten Trimble Identity -tunnus luodaan?

Voit luoda Trimble Identity -tunnuksen siirtymällä Tekla Online services -palveluihin ja valitsemalla Kirjaudu sisään. Valitse Trimble Identityn sisäänkirjaussivulla Luo uusi Trimble-tunnus. Anna tietosi. Saat sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään asettamaan salasana. Viimeistele Trimble Identity -tunnuksen luonti napsauttamalla viestissä olevaa linkkiä.

Olen luonut Trimble Identity -tunnuksen, mutta en pysty kirjautumaan sisään. Mistä tämä johtuu?

Todennäköisesti Trimble Identity -tunnustasi ei ole vahvistettu. Kun luot Trimble Identity -tunnuksen, saat rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa pyydetään asettamaan tunnukselle salasana. Napsauta viestissä olevaa linkkiä ja aseta salasana. Tämän jälkeen voit käyttää Trimble Identityä.

Olen unohtanut Trimble Identity -salasanani

Valitse Trimble Identityn sisäänkirjaussivulla Unohtuiko salasana? -linkki.

Anna sähköpostiosoitteesi ja napsauta Vaihda salasana -painiketta.

Avaa Trimble Identity -palvelusta tullut sähköpostiviesti. Napsauta sähköpostiviestissä olevaa Vaihda salasana -painiketta ja aseta Trimble Identity -tunnuksen uusi salasana.

Voit siirtyä Trimble Identity -sisäänkirjaussivulle kaikista Tekla Online services -palveluista valitsemalla oikeassa yläkulmassa olevan kirjautumispainikkeen. Jos olet Tekla Structures -ohjelmassa, valitse sisäänkirjausikkunan Vaihda salasana -painike.

Vianmääritys

Yritin vaihtaa salasanani, mutta Trimble Identity ei tunnista sähköpostiosoitettani vaan pyytää minua antamaan kelvollisen sähköpostiosoitteen.

Virheilmoituksessa sanotaan, että käyttäjää ei tunnisteta, ja pyydetään antamaan kelvollinen sähköpostiosoite. Jos sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein, tämä ilmoitus tarkoittaa, ettei osoitteeseen ole liitetty Trimble Identity -tunnusta. Napsauta sisäänkirjaussivun Luo uusi Trimble ID -linkkiä ja luo Trimble Identity ohjeiden mukaan.

Vaihdoin Trimble Identity -salasanani, ja nyt en pysty kirjautumaan sisään. Mistä tämä johtuu?

Tarkista salasanasi. Jos se sisältää muita aakkosia kuin aA–zZ, sillä ei pysty kirjautumaan sisään. Napsauta Vaihda salasana -linkkiä ja aseta uusi salasana, jossa on vain sallittuja merkkejä. Kokeile sitten kirjautua sisään uudelleen.

Minä tai työtoverini emme ole saaneet sähköpostiviestejä Trimble Identityltä. Mistä tämä johtuu?

Jos ette löydä sähköpostiviestejä roskapostikansiosta, yrityksenne sähköpostipalomuuri estää todennäköisesti viestien saapumisen. Pyydä yrityksenne IT-osastoa sallimaan osoitteista *@trimble.com, *@ttrimblepaas.com ja *@mail.trimblepaas.com saapuvat sähköpostiviestit. Pyydä IT-osastoa sallimaan myös seuraavat IP-osoitteet, joita käytetään lähetettäessä viestejä Trimble Identitystä: 184.173.153.253, 184.173.153.218 ja 54.191.127.27.

Miksi Trimble Identityn sähköposteissa viitataan mailguniin tai postguniin?

Trimble Identity käyttää sähköpostin jakelupalvelua Mailgunia tilin aktivointiin ja muiden sähköpostiviestien lähettämiseen, joten mailgun tai postgun näkyy näiden sähköpostiviestien otsikoissa.

Yritin kirjoittaa uuden salasanan, mutta Trimble Identity ei hyväksy sitä. Mistä tämä johtuu?

Salasanavaatimukset näkyvät salasanan asetussivulla. Tietoturvasyistä salasanan täytyy sisältää vähintään

• 8 merkkiä
  • yksi numero [0–9]
  • sekä pieniä että isoja kirjaimia [aA–zZ] (Huom! å, ä ja ö eivät ole sallittuja)
  • yksi erikoismerkki [!@#$%&*^_-+].

Käytin sähköpostiosoitteessani sekä isoja että pieniä kirjaimia, kun loin Trimble Identity -tunnuksen. Onko sillä merkitystä?

Ei, sillä ei ole merkitystä. Kun kirjoitat sähköpostiosoitteesi rekisteröitymisen, salasanan vaihtamisen tai sisäänkirjautumisen yhteydessä, kirjainkoolla ei ole merkitystä. Voit kirjoittaa osoitteeksi esimerkiksi OmaOsoite@toimialue.com, omaosoite@TOIMIALUE.com tai OMAOSOITE@toimialue.com. Palvelut muuntavat sähköpostiosoitteen kirjaimet aina pieniksi kirjaimiksi.

Minulla oli aikaisemmin pääsy Tekla Online services -palveluihin, mutta nyt palvelu sanoo, että minulla ei ole tarvittavia käyttöoikeuksia.

Tyhjennä selaimesi evästeet ja välimuisti. Tämä pakottaa palvelun tarkistamaan käyttöoikeutesi uudelleen palvelimesta.

Kutsut

Sain sähköpostitse kutsun, jossa minua pyydettiin liittymään organisaatioon. Mistä on kyse?

Tämä tarkoittaa, että yritystilisi järjestelmänvalvoja on lisännyt sinut yrityksesi organisaatioon Tekla Online services -palveluissa. Yleensä kyseessä on yritys, jossa työskentelet. Liity organisaatioon napsauttamalla linkkiä. Jos organisaatiollasi on Trimble-ylläpitosopimus, saat käyttöösi lisäsisältöä.

Sain sähköpostitse kutsun, jossa minua pyydettiin liittymään ryhmään. Mistä on kyse?

Tämä tarkoittaa, että järjestelmänvalvoja on lisännyt sinut käyttäjäryhmään. Kun kuulut käyttäjäryhmään, voit käyttää erilaisia ominaisuuksia ja palveluita. Liity ryhmään napsauttamalla linkkiä.

Sain sähköpostitse kutsun, jossa minua pyydettiin liittymään organisaatioon ulkoisena käyttäjänä. Mistä on kyse?

Tämä tarkoittaa, että yrityksen järjestelmänvalvoja on lisännyt sinut ulkoisena käyttäjänä voidakseen jakaa sinulle lisenssejä ja käyttöoikeuksia. Liity organisaatioon ulkoisena käyttäjänä napsauttamalla linkkiä.

Poistin sähköpostikutsun, jossa minua pyydettiin liittymään organisaatioon. Mitä minun pitää tehdä?

Napsauta minkä tahansa Tekla Online -palvelun oikeassa yläkulmassa olevaa -symbolia. Valitse sitten Oma profiili, niin pääset katsomaan tietojasi. Näet kutsun profiilitietojesi Kutsut-kohdassa.

Voinko olla useiden organisaatioiden työntekijä?

Et. Voit olla kerrallaan vain yhden organisaation työntekijä. Kyseisen organisaation nimi näkyy profiilitietojesi Yritys-kohdassa. Tämän lisäksi voit kuulua useisiin muihin organisaatioihin ulkoisena käyttäjänä.

Tekla Online -profiilitiedot

Miten voin muuttaa profiilitietojani?

Napsauta minkä tahansa Tekla Online -palvelun oikeassa yläkulmassa olevaa -symbolia. Valitse sitten Oma profiili, niin pääset katsomaan ja muokkaamaan tietojasi.

Voinko vaihtaa Tekla Online -profiilissani olevan sähköpostiosoitteen?

Kyllä, voit vaihtaa sähköpostiosoitteesi esimerkiksi aloittaessasi työt uudessa yrityksessä.

Suosittelemme kuitenkin käyttämään yrityksen sähköpostiosoitetta henkilökohtaisen osoitteen sijasta.

Voit vaihtaa sähköpostiosoitteesi seuraavasti:

1. Kirjaudu Tekla Online -profiiliisi vanhalla sähköpostiosoitteellasi.
  2. Napsauta Vaihda sähköpostiosoite -painiketta.
  3. Kirjoita uusi sähköpostiosoitteesi ja valitse Tallenna. Saat vahvistusviestin uuteen sähköpostiosoitteeseesi.
  4. Kirjaudu ulos Tekla Online -profiilistasi.
  5. Napsauta vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä ja kirjaudu Tekla Online -profiiliin uudella sähköpostiosoitteellasi.

Jos et ole vielä liittynyt Tekla Online -organisaatioon, voit pyytää yrityksesi Tekla Online -järjestelmänvalvojaa lähettämään sinulle kutsun uuteen sähköpostiosoitteeseesi.

Kun olet hyväksynyt kutsun, voit alkaa käyttää yrityksesi hankkimia verkkolisenssejä.

Mitä merkitystä on Ensisijainen kieli -asetuksella?

Ensisijainen kieli -asetuksella määritetään niiden Tekla Online services -palvelujen kieli, joissa tämä ominaisuus on käytettävissä. Jos et valitse kieltä tai valitset kielen, joka ei ole tuettu tietyssä palvelussa, järjestelmä käyttää englantia.

Tekla Online -tilien hallinnointi

Kuka hallinnoi käyttäjätilejä?

Yrityksesi Tekla-järjestelmänvalvoja hallinnoi organisaatiosi käyttäjätilejä ja käyttöoikeuksia Tekla Online services -palveluissa.

Olen järjestelmänvalvoja. Miten pääsen käyttämään Tekla Online Admin Tool -työkalua?

Siirry profiilisivullasi Oma organisaatio -välilehdelle ja napsauta Access Admin Tool -painiketta. Jos tarvitset apua, ota yhteys paikalliseen Tekla-tukeen.

Olen järjestelmänvalvoja. Miten voin kutsua käyttäjiä organisaatiooni?

Voit avata Tekla Online Admin tool -työkalussa työntekijöiden kutsupainikkeella ikkunan, jossa voit määrittää organisaatioon kutsuttavien työntekijöiden sähköpostiosoitteet.

Lisätietoja järjestelmänvalvojan vastuualueista on Trimble Identity -tunnusten ja Tekla Online -lisenssien hallintaa käsittelevässä ohjeessa.

Mistä saan apua ongelmatilanteissa?

Jos et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivulta, ota yhteys paikalliseen Tekla-tukitiimiin.