Tekla Structures ja Revit BIM -työnkulut

Tekla Structures
Tekla interoperability with Autodesk Revit products
Revit
BIM workflow
Not environment-specific

Huomaa, että LOD tarkoittaa kehitystasoa (Level of Development, LOD)

Vaihtoehto 1: Yhteistyö
”Haluan nähdä, toimiiko kaikki Revit-palvelussa” tai päinvastoin

Huomaa, että teet yhteistyötä Revit-palvelussa, mutta miksi?

Navisworks on paljon tehokkaampi (ristiriitojen tarkastus jne.) tälle työnkululle.

Voit myös harkita Trimble Connectia, joka on nopea, avoin ja erittäin edullinen.

1. Vie BIM-malli Tekla Structures -ohjelmistosta Revit-palveluun IFC-tiedostona (Tekla > Vie > IFC
  2. Tuo Revit-palveluun. Lisää > IFC suoraan samalla tavalla kuin lisäisit linkin tai DWG:n.
  3. Tekla Structures -geometria on nyt käytettävissä Revit-palvelussa, ja sitä voidaan käyttää arkkitehtuuri-/MEP-projektin koordinointiin Revit-palvelussa.
  4. Jos haluat tuoda 3D-geometrian Autodesk Revit -palvelusta tai muualta Tekla Structures -ohjelmistoon, tee niin käyttämällä Autodeskin hyväksymää IFC-tiedostomuotoa (älykäs tiedostomuoto) tai 3D DWG -tiedostomuotoa (”tyhmä” tiedostomuoto).
  5. Vie Revit-palvelusta käyttämällä olemassa olevaa Vie IFC-tiedostoon -komentoa.
  6. Tekla Structures voi käyttää tätä geometriatiedostoa BIM-mallin koordinointiprosessissa viitetiedostona.
  7. Jos viitetiedosto sisältää Structural-tiimille hyödyllistä geometriaa, sen osat (oikein muotoillut laatat ja pylväät jne.) voidaan muuntaa Tekla Structures -osiksi, ja niitä voidaan käyttää uudelleen Tekla Structures -ohjelmiston IFC-muutostenhallintatyökaluilla.
Image

Vaihtoehto 2:
Vie Revit-palveluun (.rvt-geometria)

Tämä Tekla Warehouse -laajennus sallii sinun luoda Autodesk® Revit® (.rvt) -geometriatiedoston suoraan Tekla Structures -ohjelmistosta. Tämä .rvt-tiedosto ei sisällä piirustuksia, selitteitä, optimoituja perheitä, tyyppejä tai projektitasoja. Tätä tiedostoa kannattaa hyödyntää projektin koordinoinnissa 3D DWG- ja 3D DGN -tiedostoja vastaavalla tavalla.

Image

Huomaa, että tämä laajennus ei toimi Tekla Structures 2019 -versiota vanhemmissa versioissa.

Lataa 'Export to Revit (.rvt) Geometry' -laajennus Tekla Warehousesta. Asenna. Löydät sen Applications and Components -sivuikkunasta (näytön oikeasta laidasta). Kaksoisnapsauta kuvaketta ja luo .rvt-geometriatiedostoja, jotka haluat linkittää asiakkaasi Revit-projektiin. Tätä vientitapaa voidaan käyttää BIM Publisherin kanssa useiden mallien (ajoitettujen) vientien määrittämiseen kerralla.

Milloin komentoa tulisi käyttää?

• Projekteissa, joissa PDF/IFC-tiedoston lähettäminen ei ole sallittua ja joissa RVT-tiedostomuoto on sovittu sopimuksessa lähettämistä koskevassa dokumentaatiossa.
  • Tämä ei korvaa IFC-tiedostojen vientiä tai erillisiä Vie- ja Tuo-komentojamme.
  • Tämä on tarkoitettu projektitiimeille, jotka eivät ole varmoja IFC-tiedostojen siirtämisen hyödyistä.
  • Vientiprosessi on yksisuuntainen. Sitä ei ole tarkoitettu kaksisuuntaiseen integrointiin tai mallien päivitysten seuraamiseen.