Tekla Structures License Serverin käytön aloittaminen

Tekla Structures
install
install TS License Server
Not environment-specific

Tässä artikkelissa kerrotaan Tekla Structuresin käyttämästä aktivointiin perustuvasta lisenssijärjestelmästä sekä siitä, miten lisenssipalvelin asennetaan ja sen asetukset määritetään.

Siirry sivulle: https://download.tekla.com/. Kirjaudu sisään henkilökohtaisilla Trimble Identiteetti -tunnuksilla, mutta jos et ole vielä rekisteröitynyt, niin valitse Create account, jotta saat voimassa olevan tilin. Huomaa, että sinun on kirjauduttava sisään käyttämällä käyttäjänimenä samaa virallista yrityksen sähköpostiosoitetta, jota käytit rekisteröitymisessä.

1. Lataa uusin versio Tekla Structures License Server  -sovelluksesta All Downloads osisosta.
  2. Asenna järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksilla lisenssipalvelimen yrityksen palvelimeen/tietokoneeseen ja valitse automaattinen normaali asennus manuaalisen asennuksen asemesta.
  3. Tallenna Teklalta saamasi käyttöoikeusvarmenne kansioon C:\TeklaStructures\License\Server.
  4. Poista sisäiset palomuurit käytöstä ja keskeytä yrityksen vakoiluohjelma- ja virustorjuntasuojaus.
  5. Varmista, että käytössäsi on hyvin toimiva Internet-yhteys. Internet-yhteyttä tarvitaan aktivoinnin aikana. Hidas yhteys voi aiheuttaa virheitä.
  6. Avaa Tekla Structures License Administration Tool napsauttamalla Käynnistä >> Ohjelmat >> Tekla Structures Licensing.
  7. Varmista, että Notify Server -painike on painettuna (vihreä ympyrä vasemmalla). Jos samaan palvelimeen/tietokoneeseen on asennettuna muita FLEXnet-lisenssipalveluita, älä ota automaattista ilmoitustoimintoa käyttöön Licenses Administration Tool -työkalussa. Voit kuitenkin päivittää lisenssipalvelimen manuaalisesti, kun sinun tarvitsee lukea tilastotiedot.
  8. Nyt olet valmis aktivoimaan lisenssit. Lisenssien tiedot näkyvät oikeutettujen lisenssien alueella käyttöliittymän yläosassa (näkyy seuraavassa kuvassa punaisessa suorakulmiossa):
    Image
    Entitlement Certificates 2.JPG

9. Valitse Activate-luetteloruudusta (merkitty punaisella nuolella) aktivoitavien käyttöoikeuksien määrä. Voit myös kirjoittaa määrän.
  10. Napsauta Activate-painiketta. Internet-yhteyden on oltava muodostettuna, jota lisenssipalvelin voi muodostaa yhteyden Teklan aktivointipalvelimeen. Kun aktivointi on valmis, aktivoidut lisenssit näkyvät Activated Licenses -alueella License Administration Tool -työkalun alaosassa seuraavalla tavalla:
    Image
    LAT-Activated licenses.JPG

Olet nyt aktivoinut lisenssit onnistuneesti. Muista ottaa varmuuskopio aktivoitujen lisenssien luotetusta tallennustilasta.
Määritä lisenssipalvelimen asetukset ja aktivoi lisenssit palvelimessa/tietokoneessa, jossa ei ole aiempaa Tekla Structures License Server -versiota.