Lisenssin lainaaminen etätyöskentelyä varten

Not environment-specific

Voit lainata lisenssin serveriltä työasemalle enintään kuukauden ajaksi. Lisenssin lainaamisen hetkellä tietokoneen tulee olla yhteydessä lisenssiserveriin joko yrityksen sisäverkossa tai VPN-yhteydellä. Kun lainaus on suoritettu, työskentelyä voidaan jatkaa ilman verkkoyhteyttä. Tässä toimintaohjeet miten saat lisenssin lainattua:

Lisenssiserverillä:

Image
  1. Tarkista lisenssiserverin Tekla License Administration Toolin versio, ja lataa sitä vastaava License Borrow Tool osoitteesta download.tekla.com
  2. Luo lisenssiserverin Tekla License Administration Toolissa Product ID-tiedosto (.tpi), joka sisältää tiedon lisenssiserverille aktivoiduista lisensseistä

Työasemalla

Image
  1. Avaa Tekla License Borrow Tool. Mikäli asetusikkuna ei avaudu suoraan, voit avata sen Setup-napista.
  2. Kirjoita osoitekenttään lisenssiserverin portti ja koneen nimi. Ne ovat samat mitkä annetaan kun avaat Tekla Structuresin ensimmäistä kertaa.
  3. Klikkaa Browse-nappia ja hae 2.-kohdassa luomasi tiedosto. Klikkaa Ok.
Image
  1. Valitse haluamasi lisenssi ja määritä lainauksen päättymispäivä. Lisenssi palautuu tällöin automaattisesti serverille. Halutessasi voit palauttaa lisenssin sitä ennen valitsemalla Return
  2. Klikkaa Borrow. Tämän jälkeen voit katkaista yhteyden ja käynnistää Tekla Structuresin. Ohjelman pitäisi automaattisesti löytää lainattu lisenssi, mutta mikäli lisenssiserverin osoitetta kysytään, laita kenttään pelkkä tähti (*) ja paina Check licenses. Tällöin ohjelma etsii lisenssiä kaikista mahdollisista paikoista. Ensimmäisellä kerralla lisenssin löytäminen saattaa kestää hieman pidempään.

See also

How to borrow activated licenses from the server