Kaikki online-lisenssit ovat käytössä - All online-licenses are in use

Tekla Structures
2022
Tekla Structures
2021
Tekla Structures
2020
Tekla Structures
online license
Online lisenssi
lisenssi
Environment
Not environment-specific

Ongelma: Miksi en saa Tekla Structuresia (TS) avattua? Minulle tulee ilmoitus jossa lukee

"All 'Diamond' licenses are in use. Please select another license type or contact your administrator". (TS2022, TS2021)

"All 'Full' licenses are in use. Please select another license type or contact your administrator". (TS2020)

Image
All online licenses are in use

Vastaus: Kyseinen online-lisenssi on varattuna joko toiselle käyttäjälle tai toiselle laitteelle, joka pitää nyt vapauttaa sinun käyttöösi.

Osoitteesta https://admin.account.tekla.com/ admininstrator oikeuksilla varustetut käyttäjät voivat selvittää omassa orgnisaatiossaan kenellä kaikilla on oikeudet käyttää online lisenssejä. Alla on esimerkki tilanne jossa Marko Anttilalla on Diamond Flex lisenssiin oikeudet. Jos tarkoitus on vaihtaa käyttöoikeuksia eikä vaihto onnistu, niin online lisenssi on varattuna edellisellä käyttäjällä

Image
Tekla Online Admin Tool

Licence details välilehti ja sieltä valitsemalla Usage View niin voit tarkastella mitkä lisenssit ovat parhaillaan aktiivisia ja kenellä. Klikkaa haluamaasi lisenssirivin kohdalla olevaa keltaisella merkattua kysymysmerkkiä. Esimerkki kuvassa on Markko Anttilalla diamond lisenssi aktiivisena.

Image
Usage view korostettu

Online-lisenssin voi vapauttaa vain se käyttäjä, joka lisenssin on alunperin varannut. Kun sulkee projektin Tekla Structuresilla niin siinä avatuu Exit-dialogi johon on lisätty kytkin "Keep this license reserved on this device". Kytkin on oletuksena päällä ja se varaa online-lisenssin 72h käytössä olevaan laitteeseen siitä hetkestä asti kun vahvistaa tietomallin tallennuksen. Tämän varauksen voi perua kun seuraavan kerran sulkee Tekla Structuresin sillä laitteella millä se on edellisen kerran avattu ja vaihtaa kytkimen asentoa eli jättää tyhjäksi tuon "Keep this license reserved on this device".

Image
Keep this license reserved on this device korostettu

Varauksen jälkeen online-lisenssi on vapautettu ja se voidaan merkata organisaatiossa toiselle käyttäjälle tai ottaa käyttöön jollain toisella laitteella.

Ongelmatilanteissa jossa online-lisenssin vapautus ei onnistu voit olla yhteydessä tekla.support.fi@trimble.com