Jatkuvien palkkien ja kaarevien palkkien pituus

Not environment-specific

Kysymys:
Miten voin hallita sitä, mikä LENGTH-arvo näytetään jatkuville palkeille ja kaareville palkeille?

Vastaus:
Tietyt komennot määrittävät, miten Tekla Structures mittaa jatkuvien palkkien ja kaarevien palkkien pituuden (kaarevuutta hallitaan Position-välilehdessä.)

Komennot voivat olla lisäasetuksia, jotka jatkuvilla palkeilla määräytyvät käytetyn viisteen tyypin mukaan. Lisäksi kunkin ympäristön järjestelmäkansiossa on unfold_corner_ratios.inp-tiedosto. Voit käyttää tätä tiedostoa myös mallikansiossasi.

Toiminta on seuraavanlainen:

1. Jatkuville palkeille, joilla on suorat kulmaviisteet, unfold_corner_ratios.inp-tiedoston asetukset ohitetaan, mikäli lisäasetuksen XS_CALCULATE_POLYBEAM_LENGTH_ALONG_REFERENCE_LINE arvoksi on määritetty TRUE. Pituus lasketaan sitten osan viiteviivaa pitkin. Katso oheinen kuva.
  2. Kaareville jatkuville palkeille (jatkuvat palkit, joilla viiste on pyöristetty tai kaari) pituuden laskemista varten käytetään aina unfold_corner_ratios.inp-tiedostoa. Oheisessa kuvassa käytetään seuraavia unfold_corner_ratios-asetuksia suoria ja kaarevia viisteitä varten:
    1 H* * -180 180 1 -360 360 0.3
    1 H* * -180 180 2 0 10000 0.3
  3. Kaarevia palkkeja (ei jatkuvia palkkeja) varten pituus lasketaan käyttämällä vain XS_CURVED_AXIS_PLACE-asetusta.
Image
calc polybeam length 2.jpg